Presentatie woningbouwproject Kwelder in Atolplaza


Geplaatst: 26-4-2016

Met ingang van maandag 2 mei 2016 staan in Atolplaza presentatieborden met daarop afbeeldingen van en informatie over hoe het woningbouwproject Kwelder eruit komt te zien.

Impressie Kwelder; Van Manen en Zwart architecten

Gevarieerd woningaanbod

Begin april maakten gemeente Lelystad en Centrada het voornemen bekend om op de locatie Kwelder een gevarieerd aanbod van woonvormen te realiseren bestaande uit 5 eengezinswoningen, 2 woningen die geschikt zijn voor kamerbewoning door maximaal 4 bewoners per woning (deze zijn specifiek bestemd
voor asielzoekers met een verblijfsvergunning) en 22 appartementen.

Extra huurwoningen om wachtlijst niet te laten oplopen

De locatie Kwelder is in het Masterplan 2009 en de onlangs gepresenteerde Woonvisie aangemerkt als mogelijke woningbouwlocatie. In februari gaf de gemeenteraad van Lelystad vanwege de toenemende druk op de sociale woningmarkt toestemming voor de realisatie van extra huurwoningen in Lelystad.
Door de realisatie van meer huurwoningen mogelijk te maken, willen gemeente Lelystad en Centrada voorkomen dat de wachtlijst in Lelystad verder oploopt dan nu het geval is.

Planning

De planning is om nog dit voorjaar te starten met de bestemmingsplanprocedure en het bouwrijp maken van de locatie Kwelder, zodat de woningen in het eerste kwartaal van 2017 opgeleverd kunnen worden.

* Filmpje impressie locatie Kwelder