Koninklijke onderscheidingen


Koninklijke onderscheidingen
26-04-2016
[IMG] Klik om te vergroten

Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan mevrouw Irene Margreet Langendijk-van den Berg en de heer Sybren Jitze van Tuinen.

De burgemeester reikt jaarlijks Koninklijke Onderscheidingen uit aan mensen die zich om uiteenlopende redenen verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Ter gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen op Koningsdag worden twee inwoners van de gemeente Menameradiel koninklijk
onderscheiden. Burgemeester T. van Mourik reikt de versierselen uit op dinsdag 26 april.

Irene Margreet Langendijk-van den Berg uit Bitgummole, leeftijd 71 jaar Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Decoranda is vanaf 1976 tot op heden vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Noord-Nederland. Mevrouw Langendijk-van den Berg heeft in deze periode de basis gelegd voor wat later de Werkgroep vluchtelingenwerk Menaldumadeel is gaan heten, thans Vluchtelingenwerk Noord-Nederland.

Decoranda heeft diverse bestuursfuncties vervuld bij onder andere Amnesty International, toenmalige Vereniging Tolken en Vertalers Tolkencentrum en de werkgroep Noodopvang Friesland.

Daarnaast was zij een aantal jaren voorzitter van de Alliantie van tolken- en vertalersorganisatie en lid van het Kwaliteitsinstituut Beedigde Tolken en Vertalers.

Ook is mevrouw Langendijk-van den Berg sinds 2014 betrokken bij het onderwijs aan masterstudenten van de faculteit Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het thema `omgaan met taalbarrieres'.

De heer Sybren Jitze van Tuinen uit Berltsum, leeftijd 57 jaar Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Decorandus is oprichter, bestuurslid, voorzitter en vrijwilliger bij de Jeugdsoos It Piipskoft in Berltsum. Ook vervult de heer Van Tuinen diverse voorzittersrollen bij onder andere Vereniging Oranje Nationaal Berltsum, Familieraad GGZ Friesland, ondernemersvereniging Undernimmend
Berltsum-Wier en Clientenraad Viataal Wylerberg in Groesbeek. Ook is hij sinds 1976 lid, bestuurslid en voorzitter van gospelkoor Bliid Boadskip Sjongers in Berltsum.

Daarnaast is decorandus tot op heden vrijwilliger bij voetbalvereniging Sportclub Berlikum, voorzitter van de Jeugdraad van de Protestantse Gemeente Berlikum, begeleider van de jeugdwerker, voorzitter van het BeamTeam, ouderling en voorzitter van de Kerkenraad secretaris van de Stichting
Voortvarend Berltsum en lid van de Kommisje Berltsumer Feilingdei.

De heer Van Tuinen is een man die zich erg inspant voor de samenleving en anderen stimuleert om dit ook te doen.