Umicore - Update eerste kwartaal 2016

In het eerste kwartaal van 2016 stegen de inkomsten met 1%. Een sterke groei in Automotive Catalysts en Rechargeable Battery Materials compenseerde ruimschoots de impact van de lagere metaalprijzen op de verschillende recyclageactiviteiten.

In Catalysis gingen de inkomsten flink omhoog (+12%) dankzij een betere volume- en productmix in Automotive Catalysts. De inkomsten voor Energy & Surface Technologies daalden met 4% omwille van de impact van de lagere kobalt- en nikkelprijzen op de inkomsten van Cobalt & Specialty Materials. Deze impact werd echter in grote mate goedgemaakt door de hogere inkomsten bij Rechargeable Battery Materials. De inkomsten van Recycling liepen met 8% terug ten gevolge van de lagere metaalprijzen en de krimping van de vraag in meerdere productactiviteiten.

De investeringen in Umicore's groeiplatformen -schone mobiliteit en recyclage- verlopen volgens plan of liggen voor op schema en momenteel worden bijkomende investeringen overwogen om de capaciteit van Rechargeable Battery Materials te verhogen.

In de loop van het kwartaal steeg de nettoschuld ten gevolge van een stijging van het werkkapitaal.

Vooruitzichten

Op basis van de resultaten van het eerste kwartaal en in de veronderstelling dat de huidige marktvoorwaarden blijven gelden, verwacht Umicore dat de recurrente EBIT voor het volledige jaar tussen EUR 335 - EUR 360 miljoen zal liggen. Dit weerspiegelt een sterke groei op jaarbasis voor Automotive Catalysts en Rechargeable Battery Materials die de impact van de lagere metaalprijzen op de recyclageactiviteiten ruimschoots compenseert.

Opmerking: Alle vergelijkingen worden gemaakt met het eerste kwartaal van 2015, tenzij anders vermeld.

Volledig persbericht Apr 26, 2016

HUG#2006476 Umicore

UmicoreBroekstraat - Rue du Marais 31, 1000 Brussels, Belgium

* T. +32 (0)2 227 71 11 * F. +32 (0)2 227 79 00