Pluim voor IVF-kliniek LUMC

Pluim voor IVF-kliniek LUMC

26 april 2016 | NIEUWSBERICHT

De IVF-kliniek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft voor de derde keer een Pluim gekregen van Freya. Deze patientenvereniging voor vruchtbaarheidsproblematiek kent pluimen toe aan klinieken met goede fertiliteitszorg. In de ranglijst van IVF-klinieken staat het LUMC nu op de tweede plaats.

Freya beoordeelt fertiliteitsklinieken op 15 kwaliteitscriteria, zoals informatievoorziening, faciliteiten en samenstelling van het behandelteam. 51 van de 88 klinieken hebben een pluim toegekend gekregen. Het LUMC krijgt een 8.6 als rapportcijfer van de patient en is gestegen van de derde naar de tweede plaats. De beoordelingen zijn in te zien via de website van Freya. Op basis hiervan kunnen patienten een goed doordachte keuze maken tussen verschillende fertiliteitsklinieken.

Geen wachttijd

Dr. Lucette van der Westerlaken is cooerdinator van de IVF-kliniek van het LUMC. Zij is trots op deze waardering voor de inzet en de kwaliteit van het team. "De patient staat bij ons centraal. Wij geven veel persoonlijke aandacht en behandelingen zijn bij ons maatwerk. Ook bieden wij de mogelijkheid aan voor psychosociale begeleiding, wat erg gewaardeerd door patienten." Dat er geen wachttijd is en dat het team jaar na jaar uitstekende behandelresultaten behaalt, noemt Van der Westerlaken voor de patienten van grote waarde.