28-04-2016 - Zet uw fiets (dubbel) op slot!


Fietsendiefstal is in Nederland de meest voorkomende vorm van criminaliteit. Helaas komt het ook regelmatig in Vlaardingen voor. Om te voorkomen dat dieven er met uw fiets vandoor gaan, kunt u zelf een aantal maatregelen nemen.

Natuurlijk zet u uw fiets altijd (dubbel) op slot: met het fietsslot en met een extra slot aan bijvoorbeeld een fietsenrek. Bevestig het extra slot dan hoog en los. Hoog van de grond bemoeilijkt het gebruik van een betonschaar en doorzagen is moeilijker wanneer het slot los hangt. Wanneer een
kettingslot tegen de grond hangt, kan de grond worden gebruikt bij het breken van een slot. Laat uw fiets 's avonds of 's nachts niet op een onverlichte plek staan. Laat geen waardevolle spullen achter in fietstassen. Zorg voor een goed slot op de deur van uw schuur of berging.

Fietsregistratiekaart

Noteer zoveel mogelijk kenmerken van uw fiets op een fietsregistratiekaart. Deze kunt u downloaden op de site van de politie: www.politie.nl. De fietsregistratiekaart is ook verkrijgbaar bij het politiebureau.

Stalling

Maak gebruik van een (gratis) bewaakte stalling. Er zijn diverse (bewaakte) fietsenstallingen in Vlaardingen. Kijk hiervoor op www.vlaardingen.nl.

Doe altijd aangifte van diefstal!

Helaas kunnen deze maatregelen niet voorkomen dat er toch fietsen worden gestolen. Doe bij fietsendiefstal altijd aangifte bij de politie. Doe dit bij voorkeur via het aangifteformulier op internet. Het formulier vindt u op www.politie.nl.



Uitgelicht