Oldebroek krijgt een lokale duurzame energiecooeperatie - gemeente O..


In de gemeente Oldebroek wordt een lokale duurzame energiecooeperatie opgericht. Verschillende vertegenwoordigers uit de Oldebroekse samenleving leggen de basis voor de energiecooeperatie.

Onderzoek mogelijkheden lokale duurzame initiatieven

In 2015 vroeg de ABO-fractie om een onderzoek naar lokale duurzame initiatieven in Oldebroek. Uit het onderzoek bleek een lokale duurzame energiecooeperatie het meest geschikt. En, dat een faciliterende gemeente een absolute meerwaarde heeft voor de lokale duurzame energie-initiatieven. Na het
onderzoek werd er voortvarend gewerkt aan een plan van aanpak voor de oprichting van een cooeperatie. Het plan van aanpak is in de afgelopen maanden goedgekeurd door het college van B&W, de raadscommissie Ruimte en Leefomgeving en de gemeenteraad.

Oprichten Energiecooeperatie Oldebroek

Wethouder Harm Westerbroek legt uit: "Een aantal enthousiaste inwoners en bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben gaat als kopgroep aan de slag om de basis voor de energiecooeperatie te leggen. De kopgroep bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende groepen uit de
Oldebroekse samenleving. Mooi om te zien dat een enthousiaste groep mensen aan de slag gaat voor een energiezuinige en groene gemeente Oldebroek".

Met de kopgroep willen we in vier sessies de belangrijke zaken voor de energiecooeperatie alvast doornemen. Bijvoorbeeld bedenken van de missie, doelstellingen en concrete projecten van de cooeperatie. Jan Willem Zwang van Greencrowd begeleidt dit traject.

Informatieavond voor inwoners en bedrijven Oldebroek

Wanneer de hoofdlijnen voor de energiecooeperatie duidelijk zijn, volgt een informatiebijeenkomst over de oprichting van de energiecooeperatie. Missie, visie, doelstellingen en ambitie van de energiecooeperatie en concrete projecten worden dan gepresenteerd. Aanwezigen horen hoe zij lid kunnen
worden van de energiecooeperatie. De informatieavond is gepland op 14 juni 2016. Inwoners en bedrijven uit de gemeente Oldebroek zijn van harte uitgenodigd.

Meepraten en meedoen?

Heeft u belangstelling om deel te nemen aan de kopgroep? U kunt zich aanmelden via gemeente@oldebroek.nl. De eerste sessie (over missie en visie) is gepland op dinsdagavond 10 mei 2016, om 20.00 uur in het gemeentehuis. In de kopgroep is ruimte voor maximaal 10 a 15 personen.