Hondepoepzakjes: waar laat je ze?


Gepubliceerd op: 28 april 2016

Je laat je hond uit. En de poep laat je natuurlijk niet op de stoep of in het park achter. Die schep je keurig in een hondepoepzakje. Maar wat doe je vervolgens met dat zakje?

Lang niet alle hondenbezitters weten daar een goed antwoord op. Te vaak worden hondepoepzakjes gedumpt in een regenafvoerput op straat.

Dat levert tenminste drie problemen op:

- de zakjes zorgen al snel voor verstoppingen. De afvoer van hemelwater wordt geblokkeerd, waardoor het water op de straat en de stoep blijft staan: onwenselijk voor straatverkeer en stoepgebruiker. Een verdergaand gevolg is verstopping van de riolering - iets wat we uit
hygiene-oogpunt echt moeten voorkomen.

- het zijn de medewerkers van de gemeente die dreigende verstoppingen moeten voorkomen. Zij moeten met schepjes de putten in, om de hondepoep te verwijderen.

- de meeste hondepoepzakjes zijn gemaakt van nauwelijks tot niet afbreekbaar plastic. Die zijn allerminst bedoeld om in het milieu terecht te komen.

Eenvoudige oplossing

Waarom gooien hondebezitters de poepzakjes weg op de verkeerde plek? Veel inwoners van Rijswijk zijn niet in het bezit van een kliko. En je laat het hondepoepzakje ook niet graag achter in de afvalemmer in de keuken. Bovendien zijn de ondergrondse containers alleen toegankelijk voor wie hier
een pasje voor heeft.
Toch is er een eenvoudige oplossing. Loop als u uw hond uitlaat met uw hondepoepzakje even door naar de dichtstbijzijnde openbare prullenbak. Dat is toch niet te veel gevraagd?
Wandelaars, fietsers, reinigingsmedewerkers en het milieu doet u er een groot plezier mee!

* Deel Hondepoepzakjes: waar laat je ze? op Facebook
* Twitter