Getuigen gezocht van woningoverval op 73-jarige man in Berberisstraat


Getuigen gezocht van woningoverval op 73-jarige man in Berberisstraat

Laatste update:
28-04-2016 | 13:00

Amsterdam - Een 73-jarige man is dinsdagavond 26 april slachtoffer geworden van een woningoverval. Twee onbekende mannen drongen zijn woning binnen aan de Berberisstraat in Amsterdam Noord en beroofden hem. De recherche zoekt getuigen.

Het slachtoffer zat tv te kijken toen rond 21:30 de bel ging. Een onbekende man stond voor de deur die zei dat hij iets wilde weten. Toen de deur open ging, stapte deze persoon echter samen met een andere man hardhandig de woning binnen. Het slachtoffer werd bedreigd met een vuurwapen. De twee
daders hebben zijn woning doorzocht.

De overvallers zijn er uiteindelijk met onder andere een geldbedrag, sieraden, verschillende documenten en een pinpas vandoor gegaan. De man moest ook zijn pincode afgeven. Hij kon zich uiteindelijk losmaken en heeft de politie gewaarschuwd. Hij is niet gewond geraakt.

Signalementen

Van de daders zijn de volgende signalementen bekend:

Dader 1:

* Blank
* Ongeveer 35 jaar oud
* Ongeveer 1.75 meter lang
* Haags accent
* Donkere kleding
* Droeg een mutsje

Dader 2:

* Blank
* Ongeveer 25 jaar oud
* Lang, donker haar
* Langer dan dader 1
* Haags accent
* Donkere kleding met capuchon (die hij over hoofd droeg)
* Zwarte sporttas die op de heup werd gedragen

Getuigenoproep

De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart en hoopt dat er mensen zijn die de twee daders hebben gezien dinsdagavond 26 april, de avond voor Koningsdag, in de omgeving van de Berberisstraat. Ook mensen die op andere wijze weten wat de toedracht is van dit incident of misschien zelfs
weten wie hier voor verantwoordelijk zijn, worden verzocht contact met de politie op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.