Inkopen doe je samen!


Datum: 28 april 2016

18 mei: Thema-avond voor lokale ondernemers over aanbesteden en gemeentelijk inkoopbeleid

De gemeente Bunnik organiseert op 18 mei, samen met De Bunnikse Handel en Industrie Kring (BHIK), een speciale bijeenkomst voor lokale ondernemers over aanbestedingen bij de overheid in het algemeen en het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente Bunnik in het bijzonder.

Aanleiding voor de thema-avond is de gewijzigde aanbestedingswetgeving en het vernieuwde Bunniks inkoop- en aanbestedingsbeleid, waarin het lokale bedrijfsleven nadrukkelijk een plek heeft. De avond vindt plaats in het gemeentehuis.

Op 18 mei bieden Rianne Bouhuijzen en Karin van Jaarsveld, inkoopadviseurs bij de gemeente Bunnik, inzicht in het gemeentelijk inkoop- en aanbestedingsbeleid. Ze geven ondernemers die avond ook informatie over de aard van de opdrachten, de procedures, de drempelbedragen en het belang daarvan.
Tevens vertellen zij hoe de gemeente leveranciers kiest.

Ontwikkelingen en kansen

Daarnaast verzorgt Octavia Siertsema een presentatie. Siertsema is aanbestedingsspecialist, schrijfster van `Handboek Inschrijven op Aanbestedingen', een praktisch handboek voor het MKB. Zij legt uit welke mogelijkheden en kansen de aanbestedingswet- en regelgeving biedt. Zij deelt haar eigen
ervaringen als tendermanager en geeft antwoord op vragen als 'Hoe pakt een ondernemer een aanbesteding aan, waar moet hij op letten, wat zijn de speciale punten en wat zijn de do's and don'ts.'

Programma:

19.30-20:00 uur: Inloop

20:00-20.15 uur: Opening door burgemeester Hans Martijn Ostendorp

20.15-21:00 uur: Toelichting op het inkoop- en aanbestedingsbeleid en het wettelijk kader

21.00-21:45 uur: Presentatie Octavia Siertsema

21.45-22.30 uur: Netwerkborrel met een drankje in de hal

De gemeente nodigt alle lokale ondernemers van harte uit om deze avond bij te wonen. Aanmelden s.v.p. via post@bunnik.nl o.v.v. "Bijeenkomst lokale ondernemers".