Koningsdag 2016


12-04-2016 In de gemeente Drechterland is op Koningsdag weer veel te beleven! De oranjecomites en activiteitenverenigingen in onze gemeente hebben een feestelijk programma samengesteld.

Programma Koningsdag

Voor activiteiten op Koningsdag verwijzen wij u naar de programma's van de Oranjeverenigingen- en comites. Daarin staan onder meer de sportactiviteiten op het Spirit-complex, rommelmarkt en spellencircuit op het dorpsplein bij De Schalm en Spel spektakel met op het plein bij de Roelof van
Wienesse school en 's middags activiteiten op het terrein voor Cafe De Roode Leeuw in Venhuizen.

Aubades

Het gemeentebestuur van Drechterland nodigt u uit om aanwezig te zijn bij de aubades die burgemeester Michiel Pijl in ontvangst neemt op Koningsdag. Een aubade is het toezingen van een geliefde of een vorst in de vroege morgen. De aubade op Koningsdag, waarbij het volk de koning toezingt, is
een typisch Nederlandse traditie. De burgemeester treedt op Koningsdag op als vertegenwoordiger van de koning in de gemeente.

Woensdag 27 april 2016 vinden de volgende aubades plaats:

* 9.15 uur Hoogkarspel, op het Raadhuisplein.
* 10.15 uur Venhuizen, Bosmanstaete. U kunt een kopje koffie drinken in de Bosmanstaete
* 11.00 uur Westwoud, voor dorpshuis De Schalm.

Vlaggen mag!

Op 27 april 2016 hijsen vele inwoners de Nederlandse vlag met de oranje wimpel. Dit geeft een heel bijzonder en feestelijk gezicht in onze gemeente. De vlag met wimpel mag volgens de Nederlandse vlaginstructie tot zonsondergang uithangen.
12-04-2016
Thema Nieuws, Drechternieuws