Tweede ontwerpsessie groene entree Rijsenhout


Publicatiedatum:
donderdag 28-04-2016
Op woensdag 11 mei vindt om 19.30 uur in de Ontmoetingskerk aan de Werf de tweede ontwerpsessie voor de groene entree Rijsenhout plaats.
Tijdens deze sessie kunnen belangstellende Rijsenhouters meepraten en -denken over de ideeen die de omwonenden van de Bennebroekerweg en de Aalsmeerderweg tijdens de eerste ontwerpsessie in april hebben bedacht. Uiteraard is er ook ruimte om nieuwe ideeen aan te dragen. Landschapsarchitect
Copijn werkt alle ideeen uit tot een totaalplan. Aanmelden voor deze ontwerpsessie kan via info@primA4a.nl.


Kwekerij Schenkeveld

Kwekerij Schenkeveld Tomaten orienteert zich op vestiging in PrimA4a, in de hoek Bennebroekerweg en Aalsmeerderweg. De tomatenkwekerij heeft daarvoor inmiddels een aanvraag voor een vergunning ingediend. (Zie www.officielebekendmakingen.nl.)
De mogelijke vestiging van deze kwekerij biedt ontwikkelaar Stallingsbedrijf Glastuinbouw Nederland (SGN) de kans om een strook openbaar groen in PrimA4a te ontwikkelen, onder meer langs de Bennebroekerweg.

Tomatenkwekerij op PirmA4a

In april heeft een informatiebijeenkomst plaatsgevonden voor Rijsenhouters die meer willen weten over het plan van Schenkeveld Tomaten en de openbare ruimte rondom de geplande kwekerij. In de tweede ontwerpsessie, die van 11 mei, gaat het om de inrichting van de groene zoom om het bedrijf.



PrimA4a

Met PrimA4a willen gemeente Haarlemmermeer, Greenport Aalsmeer en de provincie Noord-Holland grootschalige en duurzame glastuinbouw ontwikkelen. Daarin is ook de ontwikkeling van openbare, recreatieve groene verbindingen meegenomen.