Campagnebus `Daar werken we aan' in Meppel


Op donderdagochtend 28 april 2016 reed de campagnebus van het Werkbedrijf Regio Zwolle door Meppel, met aan boord wethouder Roelof Pieter Koning en ondernemers uit Meppel.

De wethouder haalde met de bus ondernemers in Meppel op, in het kader van de werkgeverscampagne `Daar werken we aan'. De bus bracht hen uiteindelijk bij Greens & Salads en Mc Donalds. Twee bedrijven die, zoals dat heet, `inclusief' werken.

Mensen stappen in de bus

Wethouder Koning: Deze bedrijven gaan voor een arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet en niemand aan de kant staat. Zij bieden werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen en zijn daarmee een voorbeeld voor andere ondernemers". Gemeente Meppel wil graag samen met ondernemers werken
aan een `inclusieve arbeidsmarkt' in Meppel. Wethouder Koning: "Samen kunnen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk werkzoekenden een baan vinden.

De ondernemers kregen bij Greens & Salads uitleg over de wijze waarop zij werkzoekenden een kans bieden, gevolgd door een rondleiding door het bedrijf. Vooraf werden de aanwezige ondernemers door de gemeente Meppel en het Werkgeversplatform Meppel-Staphorst geinformeerd over de mogelijkheden
binnen de Participatiewet om werkzoekenden aan een baan te helpen. De ochtend werd afgesloten met een bezoek aan Mc Donalds.

Schildje

De wethouder reikte tijdens het bezoek aan Greens & Salads het schildje `Daar werken we aan' uit aan directeur Chris de Jong. Een waardering voor de inzet van het bedrijf om werkzoekenden een kans te geven.

uitreiking schildje

Werkgeverscampagne

De werkgeverscampagne ` Voor iedereen een baan. Daar werken we aan' is een campagne vanuit het Werkbedrijf Regio Zwolle, waarin gemeenten, werkgevers- en werknemersorganisaties, UWV en onderwijsinstellingen samenwerken. Het doel van de campagne is om in 2016 duizend banen te realiseren voor
mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.