Koninklijke onderscheiding voor vijf Arubanen

Koninklijke onderscheiding voor vijf Arubanen

Oranjestad - Vijf Arubanen zijn onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kregen deze onderscheiding uitgereikt door Gouverneur Fredis Refunjol.

De vijf Arubanen zijn mevrouw M.A. Maduro-Tromp en de heren F.N. Dijkhoff, D.G. Figaroa, J.P. Ras en N.F. Sprok. Ze zetten zich al jarenlang in voor de kindertelefoon, voetbal, sport in het algemeen, welzijn en kerk en het Caha di Orgel.

Mevrouw Maduro-Tromp is sinds 2001 vrijwilliger bij Fundacion Telefon pa Hubentud Aruba (Stichting Arubaanse Kinder- en Jeugdtelefoon) en zet zich daar in als telefonist en counselor. De heer Dijkhoff levert een grote bijdrage aan de voetbalsport in Aruba. Hij is sinds 1999 actief als voetbalscheidsrechter en Match Commissioner en is, na het volgen van FIFA-cursussen, door de FIFA ingezet als scheidsrechter bij diverse interlandwedstrijden in de regio.

De heer Figaroa is sinds 1986 actief in het bestuur van sportvereniging Volvox. Hij is trainer/coach van diverse volleybalteams en sinds 2011 penningmeester van de Arubaanse Volley-balbond.

De heer J.P. Ras zet zich sinds 1990 in bij zorginstelling Huize Maris Stella in Savaneta, waar hij de bewoners vergezelt en activiteiten organiseert. Ras is sinds 2005 vrijwilliger bij de parochie Sagrado Curason in Savaneta.

De heer N.F. Sprok legt zich sinds 1990 toe op het bespelen en restaureren van het muziekin-strument Caha di Orgel, een instrument dat dreigde verloren te gaan. Hij promoot de muziek van dit orgel op diverse plekken in de Arubaanse samenleving, maar ook internationaal.