Koninklijke onderscheidingen incl. verlate onderscheiding


29-04-2016 Dinsdag 26 april heeft burgemeester Marian Goldschmeding aan acht inwoners de Koninklijke onderscheiding uitgereikt.
In de Oude Kerk in Grootebroek werden onderstaande inwoners verrast met een lintje:

* De heer S. (Simon) Groot uit Lutjebroek
* Mevrouw R. (Riet) Groot-Ruiter uit Lutjebroek
* De heer S (Sjoerd) Reus (ook wel Sjaak genoemd) uit Grootebroek
* Mevrouw T. (Toos) Brink-Groot uit Bovenkarspel
* De heer P. (Piet) Buijsman uit Grootebroek
* Mevrouw N. (Nicole) van Rooij uit Bovenkarspel
* Mevrouw N. (Nel) Koomen-Appelman uit Grootebroek
* Mevrouw D. (Dina) Kok-Broersen uit Lutjebroek

Voor de jarenlange verdiensten voor de samenleving kregen zij de versierselen uitgereikt die behoren bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Simon Groot en Riet Groot-Ruiter zijn een echtpaar.

Jarenlange verdiensten

De inwoners hebben zich op verschillende vlakken jarenlang vrijwillig ingezet voor de samenleving. Enkele van de verdiensten staan hieronder benoemd.

* Simon Groot: organisator van biljartkampioenschappen in Lutjebroek, arbiter van de Vereniging van Westfriese Arbiters, vrijwilliger bij het Verpleeghuis Nicolaas waar hij liedjes zingt met twee groepen bewoners.
* Riet Groot-Ruiter: raadslid in de gemeente Stede Broec, vrijwilliger van en bestuurslid bij Parochie van de heilige Nicolaas.
* Sjoerd Reus: secretaris van de LTO, voorzitter tafeltennisvereniging Stede Broec, vrijwilliger bij Dorpshuis de Stek.
* Toos Brink-Groot: vrijwilliger De Blauwe Schuit, vrijwilliger Instituut voor natuureducatie en Duurzaamheid (IVN), afdeling West-Friesland.
* Piet Buijsman: vrijwilliger bij voetbalvereniging De Zouaven, voorzitter projectkoor Young Forever, medeoprichter en voorzitter Stichting Dorpshuis Grootebroek.
* Nicole van Rooij: vrijwilliger bij Stichting True Blue, Nicole's huiskamer.
* Nel Koomen-Appelman: bestuurslid KVG, vrijwilliger SAV, vrijwilliger Nationale Vereniging de Zonnebloem.
* Dina Kok-Broersen: medeoprichter en organisator Dameskoor Lutjebroek, vrijwilliger kledingwinkel Verpleeghuis Nicolaas.

Verlaat lintje voor de heer Peerdeman

Op vrijdag 29 april kreeg de heer T.J. (Theo) Peerdeman ook een Koninklijke onderscheiding. Hij ontving de versierselen die behoren bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau enkele dagen later in verband met zijn vakantie. Theo Peerdeman zet zich jarenlang vrijwillig in als
voorzitter van wandelsportvereniging De Haringstadters, penningmeester Stichting Jaarmarkt Stede Broec en als vrijwilliger van het Leger des Heils Bovenkarspel.