Ministerraad van 29 april 2016


Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 29/04/2016

De ministerraad vergaderde op vrijdag 29 april 2016 in de Wetstraat 16 onder het voorzitterschap van Charles Michel.

De ministerraad nam de volgende beslissingen:

* Beheersovereenkomsten federale culturele instellingen

De ministerraad keurt op voorstel van minister belast met Federale Culturele Instellingen Didier Reynders de beheersovereenkomsten goed van de federale culturele instellingen.

* Hervorming niet-gouvernementele samenwerking en doeltreffendheid humanitaire programma's - Tweede lezing

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo in tweede lezing een voorontwerp van wet goed over de hervorming van de niet-gouvernementele samenwerking en de verbetering van de doeltreffendheid van de humanitaire programma's.

* Leeftijdsaanpassing voor ambtshalve opruststelling na een jaar ziektedagen van personeelsleden in de openbare sector

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine een voorontwerp van wet goed waarin de leeftijd wordt aangepast voor ambtshalve opruststelling na een jaar ziektedagen van personeelsleden in de openbare sector.

* Organisatie van de BELARE-campagnes voor het Poolsecretariaat

De ministerraad neemt op voorstel van staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Elke Sleurs akte van een nota over de organisatie van de BELARE-campagnes op het Prinses Elisabeth Station van het Poolsecretariaat.

* Vastlegging vennootschapsbijdrage voor het sociaal statuut van zelfstandigen voor 2016

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Zelfstandigen Willy Borsus een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de vennootschapsbijdrage voor 2016 vastlegt voor het sociaal statuut van zelfstandigen.

* Wetswijziging over arbeidsongevallen en beroepsziekten in de overheidssector

De ministerraad keurt op voorstel van minister belast met Ambtenarenzaken Steven Vandeput een ontwerp van koninklijk besluit goed over de wijziging van enkele maatregelen over arbeidsongevallen en beroepsziekten in de overheidssector.

* Overheidsopdracht voor FOD Financien: meerjaren strategisch plan van de Belgische Administratie van de Douane en Accijnzen

De ministerraad gaat op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt akkoord met de opstart van een open offerteaanvraag voor de realisatie van het meerjaren strategisch plan van de Belgische Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen van de FOD Financien.

* Overheidsopdracht voor Defensie: aankoop van componenten en diensten voor het Air Command & Control System

De Ministerraad van 29 april 2016 heeft haar goedkeuring gegeven voor het afsluiten van een open overeenkomst voor de aankoop van componenten en diensten voor het ACCS LOC1 Systeem via de ACCS LOC1 Support Partnership van NATO Support Agency (NSPA) voor de levensduur van het systeem.

* Oprichting van een gemeenschappelijke gegevensbank Foreign Terrorist Fighters

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Justitie Koen Geen een ontwerp van koninklijk besluit goed over de oprichting van een gemeenschappelijke gegevensbank "Foreign Terrorist Fighters".

* Revalorisatie van de invaliditeitspensioenen voor de mijnwerkers

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block een ontwerp van koninklijk besluit goed om de invaliditeitspensioenen van de mijnwerkers te revaloriseren.

* Vervanging van een vertegenwoordiger in de Nationale Klimaatcommissie

De ministerraad gaat op voorstel van minister van Leefmilieu Marie Christine Marghem akkoord met de vervanging van een vertegenwoordiger van de federale regering in de Nationale Klimaatcommissie.

* Steun van Defensie aan de geintegreerde politie voor bewakingsopdrachten

De ministerraad keurt het voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon goed om de inzet van militairen op het terrein te behouden, in het kader van het protocolakkoord over de steun van Defensie aan de geintegreerde politie voor bewakingsopdrachten.

* Begroting: verdeling kredieten van de provisie veiligheid

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Begroting Sophie Wilmes een ontwerp van koninklijk besluit goed over de verdeling van het provisioneel krediet ingeschreven op het programma 03-41-1. Het krediet dient om niet structurele uitgaven van de `provisie veiligheid 2015' te
dekken. Het gaat om bedragen die al in 2015 werden vastgelegd en die in het begrotingsjaar 2016 worden verrekend.

* Diverse bepalingen over ambtenarenzaken

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Defensie belast met Ambtenarenzaken Steven Vandeput een voorontwerp van wet goed met diverse bepalingen over ambtenarenzaken.

* Afschaffing 48-urenregel en uitbreiding elektronische arbeidsovereenkomsten voor uitzendarbeid

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Werk Kris Peeters een voorontwerp van wet goed over de afschaffing van de 48-urenregel en de verruiming van de mogelijkheid om een beroep te doen op elektronische arbeidsovereenkomsten voor uitzendarbeid.

* Verwerking en analyse passagiersgegevens in aanpak tegen terrorisme en ernstige criminaliteit

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon een voorontwerp van wet goed over de verwerking van de passagiersgegevens.

* Veiligheid van de Staat: mandaatfunctie voor de directeur van de analyse

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Justitie Koen Geens een ontwerp van koninklijk besluit goed over de omzetting van de functie van directeur van de analyse van de Veiligheid van de Staat in een mandaatfunctie.

* Evaluatie van ervaringsdeskundigen bij federale overheidsdiensten in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting

De ministerraad neemt op voorstel van staatssecretaris bevoegd voor Armoedebestrijding Elke Sleurs akte van de studie 'Evaluatie van de inzet van ervaringsdeskundigen in de federale overheidsdiensten', uitgevoerd door de universiteiten van Gent en Luik.

* Stabiliteitsprogramma van Belgie 2016-2019

In toepassing van de Europese regelgeving moet Belgie uiterlijk tegen eind april een stabiliteitsprogramma overmaken aan de Europese Commissie. Het stabiliteitsprogramma van Belgie, ingediend door de federale staat, de Gewesten en de Gemeenschappen legt de krachtlijnen en doelstellingen
vast voor het begrotingsbeleid in de periode 2016-2019.

Termen:

* Ministerraad

Bron
RSS

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
Belgie
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Contacten

Sarah DelafortrieSarah Delafortrie
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+ 32 2 287 41 07
+ 32 486 357 888
vCard downloaden
Christophe SpringaelChristophe Springael
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+32 2 287 41 92
+32 477 59 14 37
vCard downloaden