Gemeente Leiden: Verkeershinder rond Plesmanlaan in weekend van 29 april tot 2 mei

maandag, 25 april 2016

Van vrijdag 29 april 20.00 uur tot maandag 2 mei 06.00 uur vindt de omzetting plaats naar de tijdelijke wegen van bouwfase 2 van het project Ontsluiting Bio Science Park/Plesmanlaan. Hierdoor zijn niet alle rijrichtingen beschikbaar en kan er ernstige verkeershinder ontstaan.

Het advies is om het projectgebied tijdens dit wisselweekend te mijden en een alternatieve route te kiezen. Alternatieve routes worden met borden aangegeven.Op de kruispunten in het projectgebied worden de verkeerslichten uitgeschakeld en zorgen verkeersregelaars voor de doorstroming van het verkeer. Desondanks kan op de drukste momenten oponthoud ontstaan. Op maandag 2 mei worden de tijdelijke wegen van bouwfase 2 in gebruik genomen. Omdat automobilisten eerst nog aan de nieuwe situatie moeten wennen, kan de doorstroming van het verkeer ook tijdens deze eerste dagen nog wat minder vlot zijn.

Verkeersmaatregelen tijdens wisselweekend

* Op de Plesmanlaan (tussen de rijksweg A44 en de Einsteinweg) is maar een rijstrook in beide richtingen beschikbaar;

* Op de Dr. Lelylaan is vanaf de Vierlinghlaan richting Plesmanlaan een rijstrook beschikbaar;

* Op de Haagse Schouwweg is tussen de Plesmanlaan en de Dr. Lelylaan alleen in noordelijke richting een rijstrook beschikbaar, de zuidelijke richting is afgesloten;

* De Haagse Schouwweg is tussen de kruising met de Dr. Lelylaan en de inrit van Voetbalclub Docos in beide richtingen afgesloten;

* De Haagse Schouwweg west, tussen de kruising met Dr. Lelylaan en de rotonde voor Holiday Inn is in beide richtingen afgesloten: Holiday Inn en het bedrijventerrein blijven bereikbaar via Haagse Schouwweg zuid;

* De Ehrenfestweg is in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer.

Fiets- en looproutes

Ook de fiets- en looproutes zijn in het wisselweekend aangepast. Langzaam verkeer vanuit de richting Katwijk naar het centrum en vice versa wordt omgeleid langs Holiday Inn en de achterzijde van Docos. Langzaam verkeer in noord-zuidrichting kan gebruik maken van de Einsteinweg en de Cruquiuslaan.

Tijdelijke sluiting bushaltes

Van vrijdagavond 29 april tot maandagochtend 2 mei zijn de bushaltes Holiday Inn en Rhijnhof aan de Haagse Schouwweg gedurende het weekend afgesloten. Er wordt een tijdelijke halte gerealiseerd ter hoogte van restaurant Het Haagsche Schouw (Van der Valk). Ook de bushalte Ehrenfestweg (thv Jacobs) wordt in het weekend buiten gebruik gesteld. Alternatief is de halte Verbeekstraat, met uitzondering van lijn 221. Hiervoor kan de halte Plesmanlaan op de Einsteinweg worden gebruikt.

Meer informatie

op www.leiden.nl/plesmanlaan onder het kopje `Nieuws' staat een kaartje met de beschikbare routes tijdens het wisselweekend. U vindt hier ook meer informatie over het project OBSP/Plesmanlaan.