Gemeente Leiden: De Buurt ontmoet het Leidse Stationsgebied

vrijdag, 29 april 2016

Het Leidse Stationsgebied krijgt de komende jaren een flinke transformatie. Tot de bouw van Lorentz dit najaar start, ligt het terrein op de hoek Stationsweg/Stationsplein/Schuttersveld braak. Die plek krijgt deze zomer een tijdelijke invulling: De Buurt.

Wethouder Paul Laudy (Bouw): "Het kale stuk grond nodigt uit tot een goede, creatieve bestemming. Die hebben we gevonden in De Buurt. Met De Buurt krijgt het Leidse stationsgebied een voorproefje van de toekomst. De Buurt maakt het deze zomer al mogelijk om hier lekker te sporten, te ontspannen, te eten en te ontmoeten. Nog zeven weken en dan is het zover."

Momenteel zijn de sloopwerkzaamheden nog in volle gang. Zodra de sloop is afgerond start de bouw van de pop-up-buurt. `De Buurt' moet deze zomer de hotspot worden waar cultuur, sport, kennis, theater, relaxen en lekker eten Leidenaren samenbrengen. De Buurt zal door middel van zeecontainers worden opgedeeld in verschillende gebieden waar voor jong en oud activiteiten worden georganiseerd. Zonnen op het stadsstrand? Aan sport meedoen of naar sport kijken? Of geniet je toch liever van muziek? Deze zomer is alles voor Leiden in de buurt!

De Buurt wordt georganiseerd door Bas Schreuder, Trudy Kwik, Roy Zitman, Alexander van Nimwegen en Bjorn de Jong in samenwerking met de gemeente Leiden. De Buurt opent op 17 juni haar deuren. De Buurt sluit op 18 september.

Wil je meer weten over de geplande activiteiten in de Buurt? Bezoek dan de website www.debuurtleiden.nl of kijk op de Facebook-pagina: facebook.com/debuurtleiden.