Mohammed B. naar minder strenge gevangenis

Radio | vr 29 apr 2016

Redactie Martijn Rosdorff

Weer zo'n gestoorde idioot die zijn zin krijgt ! Mohammed B. mag uit extra beveiliging !https://t.co/jJmmlVIHmX via @telegraaf-- Wikke (@Wikketekst) April 29, 2016

De rechter heeft gesproken, de moordenaar van Theo van Gogh zit vast in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vucht. Een superstrenge gevangenis, je mag er als gevangene feitelijk niemand zien of spreken.

En de rechter heeft dus geoordeeld dat na tien jaar het welletjes is en Mohammed naar een andere, minder strenge, gevangenis moet.

Dat betekent ophef, uiteraard, want Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, die verdient natuurlijk geen enkele clementie, vinden de mensen op Twitter, Facebook en Instagram.

GeenStijl kopt bijvoorbeeld dat Mohammed een upgrade krijgt naar een bruidssuite. Ook gelezen: "Het tuig is aan de macht in Nederland". De rechter heeft gezegd dat B. per augustus weg moet zijn uit de EBI.

Kan er dan niemand begrip opbrengen voor de beslissing van de rechter dat Mohammed onder te strenge omstandigheden vast zit? Vast wel, maar niet op de sociale media.

In de Volkskrant een stuk waarin staat dat er volgens justitie sprake is van "een positieve ontwikkeling bij Mohammed B."

'Er is sprake van een positieve ontwikkeling bij Mohammed B.' https://t.co/iw8jzOYU0t pic.twitter.com/kvERTbieN4

-- de Volkskrant (@volkskrant) 29 april 2016