De Bommel Meubelen winnaar 2016 in Meubelhandelbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

ROTTERDAM, 20160429 -- De Bommel Meubelen is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Meubelhandelbranche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming met een zeer sterke positionering. ‘De Bommel weet zijn uitgebreide kennis van meubelontwerp en -productie uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Een van de beste en meest vooruitstrevende bedrijven op dit gebied.’

De producten van De Bommel Meubelen (officiële naam: De Bommel BV) zijn uniek in de wereld. De onderneming ontwerpt en produceert namelijk zelf haar meubelen. Van boom tot product, De Bommel heeft controle over het gehele productieproces. Met diverse eigen fabrieken in het buitenland en een meubelmakerij in Nederland kan het echt alles voor de consument maken. Inmiddels beschikt de Bommel over acht filialen verspreid over heel Nederland, een outletstore en een groot centraal magazijn met een volwaardig eigen logistieke dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Strijen.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in De Bommel Meubelen een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij De Bommel, want men is continu bezig zijn producten te verbeteren en optimaal te laten aansluiten op de wensen van de klant.’

Ketenintegratie en verantwoord bosbeheer
De directie hanteert als principe dat zij alles wat nodig is om meubels te produceren, in eigen hand wil hebben en wil bezitten. Ketenintegratie is het kernwoord. ‘Met eigen productiefaciliteiten in Indonesië, Vietnam, Bosnië en Roemenië is De Bommel in staat een geheel eigen design aan meubels op kostenefficiënte wijze te produceren. Zelfs de bospercelen waar de bomen gekapt worden, zijn eigendom van De Bommel’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘De onderneming ziet verantwoord bosbeheer als haar plicht. In samenspraak met Staatsbosbeheer in de diverse landen waar De Bommel opereert, wordt er met uiterste zorg omgegaan met de kap van bomen. Alleen oude bomen en bomen met zieke plekken die door een specialist zijn geselecteerd, mogen worden gekapt. Nieuwe bomen krijgen zo de ruimte om volwassen te worden. Ook wordt zorgvuldig omgegaan met de omringende bomen. Vruchtdragende bomen mogen bijvoorbeeld niet beschadigd worden, omdat anders de fauna eronder lijdt.’ 

Het bedrijf wil uitsluitend meubelconcepten aanbieden die niet bij anderen verkrijgbaar zijn, en is hier tot op heden heel goed toe in staat. Met veel succes. ‘Als je de laatste decennia – met de stormachtige opkomst van onder meer Ikea – niet alleen weet te overleven, maar ook nog explosief kunt groeien, dan ben je per definitie al een winnaar’, aldus de Nominatiecommissie. ‘Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie terecht de branchewinnaar! 

Meer informatie: www.debommelmeubelen.nl 

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Dhr. F. Winkelman Telefoon:  078-6748558  -  E-mail: (frank@debommel.com)