Fort Pannerden vanaf zaterdag 30 april open voor het publiek | Rijkswaterstaat

Fort Pannerden vanaf zaterdag 30 april open voor het publiek

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 28 april 2016- Laatste update: 28 april 2016 12:05 uur

Fort Pannerden - beter bekend als `de Pannerdensche Kop' - heropent 30 april zijn deuren voor het publiek. Met een heel nieuw beleefconcept vol interactieve programma's kunnen jong en oud hier de strijd aangaan met de vier elementen: water, aarde, vuur en lucht. Rijkswaterstaat is partner van dit fort.

Fort Pannerden, verborgen fort op de splitsing van Waal, Rijn en Pannerdensch Kanaal

Het fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en ligt onder de aarde bij de splitsing van de Rijn, Waal en het Pannerdensch Kanaal. Het fort en de directe omgeving herbergen een schat aan waterverhalen die nergens beter kunnen worden verteld dan in Fort Pannerden zelf. Bijvoorbeeld over het splitsingspunt de Pannerdensche Kop, lang geleden bedacht door de grondlegger van Rijkswaterstaat. Door het bijzondere ontwerp stroomt bij hoogwater ongeveer 2/3 van het Rijnwater naar de Waal en 1/3 naar het Pannerdensch kanaal. Het splitsingspunt is daarmee van cruciaal belang voor de waterveiligheid van Nederland. Of verhalen over de druk bevaren Waal en de rol die de scheepvaart speelt in het bereikbaar houden van Nederland. Met deze waterverhalen en die van Waterschap Rivierenland - tevens partner van het fort - willen we watervraagstukken beter op het netvlies van mensen krijgen en draagvlak creeren voor waterbeleid.

Openingstijden Fort

Fort Pannerden is het hele jaar geopend. In mei en juni op woensdag en in het weekend, in juli en augustus en in de schoolvakanties (regio zuid) van dinsdag t/m zondag. Openingsuren: van 11.00 - 17.00 uur.

Bezoekadres

Fort Pannerden, Waaldijk 1, Doornenburg. Meer informatie over het fort leest u op de website van Fort Pannerden.