Met inbrekerswerktuigen op straat: zes aanhoudingen


Met inbrekerswerktuigen op straat: zes aanhoudingen

Laatste update:
03-05-2016 | 13:26

Hedel / Hoenderloo - De politie heeft op 2 en 3 mei in totaal zes mannen aangehouden (in Hedel en Hoenderloo) omdat ze spullen bij zich hadden die vaak gebruikt worden bij woninginbraken. Dat is niet toegestaan en reden voor aanhouding.

De politie neemt de aanpak van woninginbraken serieus; behalve dat elke melding en aangifte nauwgezet worden onderzocht, geven de agenten tijdens de surveillance hun ogen goed de kost.

Hedel

Zo reed er op woensdag 3 mei rond 03.10 uur op de Koningin Wilhelminaweg in Hedel een busje. Gezien het tijdstip werd de auto aan de kant gezet en gecontroleerd. In de bus zaten vier mannen en ook werden er inbreekwerktuigen gevonden. De vier werden aangehouden; het gaat om twee Tilburgers van
45 en 53 jaar, een 44-jarige man uit het Duitse Hensberg en een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Hoenderloo

Op 2 mei rond 12.00 uur werden op de Delenseweg in Hoenderloo ook al twee mannen aangehouden. Ze reden in een auto en politie-agenten zagen dat ze onder meer diverse doodlopende straatjes in- en uitreden. Reden genoeg om ze aan te spreken. Bij controle bleek dat in de auto ook
inbrekersvoertuigen lagen; ook deze twee mannen werden aangehouden. Het gaat om twee Arnhemmers van 54 en 55 jaar.



Als u personen ziet, die zich verdacht gedragen, bel ons dan op 112. Op https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html leest u meer over wat u kunt doen tegen woninginbraken.

2016215926

2016214600