Programma 4 mei herdenking 2016


vrijdag 29 april 2016

Op 4 mei vindt elk jaar in Nederland de Nationale Herdenking plaats. Tijdens deze dodenherdenking worden om 20.00 uur in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Herdacht worden allereerst al diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn
omgekomen of vermoord. Daarnaast worden ook de Nederlanders die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog herdacht.

Ook in de gemeente Bloemendaal herdenken wij de oorlogsslachtoffers op de volgende plekken:

Herdenking bij het monument van Bennebroek

Wethouder Ton van Rijnberk aanwezig namens het college van de Gemeente Bloemendaal bij de 4 mei de kranslegging bij het monument in Bennebroek.
Locatie Bennebroekerlaan in Bennebroek
Organisatie: Comite 4-5mei Bennebroek i.s.m. de gemeente Bloemendaal en de basisscholen uit Bennebroek.
Meer informatie: http://www.1940-1945.bennebroek.nl/

Programma

* 19.45: Start Herdenking 4 mei Bennebroek met Nico Lommerse namens Comitie 4- 5 mei.
* Toespraak wethouder Ton van Rijnberk.
* Voordracht gedicht door Daphne Kempkes, leerling van groep 7 Willinkschool en voordracht gedicht door Fenne Meijer, leerling groep 7 Franciscusschool.
* De muzikale omlijsting wordt verzorgt door de KNA en Rob Hinze.
* 20:00 uur: 2 minuten Stilte gevolgd door Wilhelmus en kranslegging.
* 20.15 uur: Einde Herdenking.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Herdenking Stille tocht Brouwerskolk - Eerebegraafplaats Overveen

Wethouder Nico Heijink aanwezig namens het college van de Gemeente Bloemendaal bij de 4 mei Herdenkingsbijeenkomst en Stille tocht Brouwerskolk - Eerebegraafplaats Bloemendaal.
Organisatie: Stichting Eerebegraafplaats i.s.m. de gemeente Bloemendaal.
Meer informatie: http://www.eerebegraafplaatsbloemendaal.eu/

Programma

* 18:00 uur: Begin van de Herdenkingsbijeenkomst in het gebouw van Publieke Werken in de Brandweerkazerne aan de Brouwerskolkweg te Overveen.
* 18:40 uur: Einde van de Herdenkingsbijeenkomst.
* Opstelling stoet Stille Tocht naar de Eerebegraafplaats op de Zeeweg, even voorbij de rotonde op de hoek van de Zeeweg en de Brouwerskolkweg.
* 19:00 uur: Begin Stille Tocht.
* 20:00 uur: Twee minuten stilte op de Eerebegraafplaats, waarna het Wilhelmus wordt gezongen. Beide tijdstippen worden ingeleid door een trompetsignaal.

N.B. Tijdens de Stille tocht is doorgang van verkeer niet mogelijk op de Zeeweg.
Houdt u ook rekening met het parkeren van de auto of fiets.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Herdenking bij de Dorpskerk in Bloemendaal.

Wethouder Richard Kruiswijk aanwezig namens het college van de Gemeente Bloemendaal bij de 4 mei de kranslegging bij het monument De Dorpskerk in Bloemendaal.
Aanwezig leerlingen van de Bos en Duinschool, Theresiaschool, Bloemendaalse School Vereniging, Josephschool en Bornwaterschool.
Locatie: Wildhoefplantsoen-Bloemendaal.
Organisatie: Stichting OorlogsHistorie Bloemendaal i.s.m. de gemeente Bloemendaal en de basisscholen uit Bloemendaal-dorp.
Meer Informatie: http://1940-1945.bloemendaal.nl/

Programma

* 19:20 uur: Vertrek vanaf de Bos en Duinschool Stille Tocht door de leerlingen van de van de Bos en Duinschool, Theresiaschool, Bloemendaalse School Vereniging, Josephschool en Bornwaterschool naar monument Dorpskerk Bloemendaal.
* 19:40 uur: Vlagceremonie door de scouting The Camerons gevolgd door het voordragen van gedichten en verhalen door leerlingen van de BSV, SOHB en wethouder Kruijswijk.
* 19:58:26 uur: Vervolgens wordt het signaal The Last Post gespeeld door Bonnie Rietveld.
* 20:00 uur: 2 minuten Stilte gevolgd door Wilhelmus en kranslegging.
* 20.15 uur: Einde Herdenking.