Forse files A9 door dodelijk ongeluk


3 mei 2016, 17:52

Automobilisten op de A9 moeten vanmiddag rekening houden met veel vertraging. Het verkeer loopt in beide richtingen vast door een zwaar ongeluk bij 't Rottepolderplein.

Even voor 17:00 uur ging het helemaal mis op de rijbaan richting Amstelveen. Een busje schoot daar bij knooppunt Rottepolderplein onder een vrachtwagen en werd daarbij deels verpletterd. Een traumaheli landde op de snelweg, maar dit mocht niet meer baten. Een inzittende van het busje heeft de
aanrijding niet overleefd. Richting Amstelveen kan het verkeer zich maar moeizaam langs het ongeluk wurmen. De file is opgelopen tot 12 kilometer.

Vakantie-onwaardige spits

De avondspits is sowieso rommelig en ontregeld geraakt door diverse ongelukken. Even na 17:30 uur telde de VID ruim 200 kilometer file. Dat is voor een meivakantie extreem veel. De VID heeft zo'n hoge spitspiek in een officiele meivakantie de afgelopen vijf jaar niet eerder meegemaakt. Vooral
rond Amsterdam en Rotterdam staan lange files. Dat komt door ongelukken op de A9 (Rottepolderplein), A10 (Coentunnel) en een storing aan de Giessenbrug (A20).

Foto: (c) VID