Minister Boekhoudt tekent petitie voor erkenning Zomercarnaval op erfgoedlijst

Minister Boekhoudt tekent petitie voor erkenning Zomercarnaval op erfgoedlijst

Den Haag - De Gevolmachtigde Minister van Aruba Alfonso Boekhoudt, tekent een petitie om het Zomercarnaval op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed-lijst van Unesco in Nederland te plaatsen.

Het tekenen van het voordrachtformulier vond plaats in de Sala Betico van het Kabinet van Aruba in aanwezigheid van de voorzitter van Stichting Zomercarnaval Nederland, Karel Willems.

De stichting organiseert al sinds 31 jaar het Zomercarnaval in Rotterdam, dat naast de parade in de straten van Rotterdam, ook andere evenementen kent, zoals de verkiezing van de carnavalskoningin en `The Battle of the Drums'.

Aangezien een groot aantal deelnemers aan het carnaval afkomstig is van Aruba, Curac,ao en St. Maarten, vroeg de stichting de steun van de Gevolmachtigde Ministers van Curac,ao, St. Maarten en Aruba om de petitie te tekenen.

Unesco zet zich in voor de identificatie, bescherming en behoud van (immaterieel) cultureel erfgoed binnen de landgrenzen. Voordat het Zomercarnaval wordt opgenomen op de werelderfgoedlijst, moet de traditie volledig worden gescreend en is gewerkt aan het opstellen van een `erfgoedzorgplan'.