Ewals Cargo Care organises subcontractor training

Ewals Cargo Care heeft een tweedaagse subcontractor trianing genaamd 'Train de Trainer' georganiseerd met presentaties en demonstraties van verschillende interne specialisten. 16 Subcontractors uit verschillende Europese landen waren aanwezig bij de training op ons hoofdkantoor in Tegelen.

Ewals Cargo Care is een netwerk provider met verschillende intermodale oplossingen om 3000 trailers zowel over de weg, per spoor als op de ferry te vervoeren. Voor transporten over de weg werken we naast onze eigen wielen ook met subcontractors. Ewals Cargo Care streeft er naar om medewerkers continu te blijven scholen en hun ontwikkeling te verbeteren en heeft een hoge kwaliteitsstandaard gezet voor de interne chauffeurs opleiding. Om subcontractors te helpen deze kwaliteitsstandaard te bereiken hebben we een trainingsprogramma genaamd 'Train the trainer' georganiseerd. Toekomstige chauffeurs trainers worden opgeleid door Ewals Cargo Care met verschillende tools zoals een trailer manual, instructievideos, een trainingstrailer voor demonstraties en praktijkoefeningen, e-learning modules en een driver knowledge test. Deze tools zijn beschikbaar in zes talen; Engels, Spaans, Tsjechisch, Pools, Bulgaars en Roemeens, zodat we chauffeurs van verschillende nationaliteiten kunnen opleiden.

Aan het einde van de tweedaagse training lieten de deelnemers zien dat ze genoeg kennis hadden opgedaan om een goede score op de driver knowledge test te behalen en kregen ze allemaal een certificaat. Een check op de locatie van de subcontractors zal uitwijzen of de subcontracor geaccrediteerd wordt om zijn chauffeurs op te leiden aan de hand van de vereisten van Ewals Cargo Care.

Chauffeurs die zijn opgeleid door de trainer en die ook de driver knowledge test halen, krijgen een sticker die alleen uitgereikt mag worden door een door Ewals geaccrediteerde trainer. De sticker moet aan de binnenkant van het trailer manual worden geplakt die de chauffeur ten alle tijden bij zich moet hebben. Om te controleren of chauffeurs hun kennis ook daadwerkelijk in praktijk brengen, werkt Ewals met audits waarbij de chauffeurs bij klanten of in de havens gecontroleerd worden op de uitvoer van hun rit opdrachten

Op dit moment zijn er al meer dan 600 chauffeurs succesvol getraind, wat heeft geresulteerd in positieve reacties van onze klanten.

Subcontractor Training 2 Subcontractor 3

3. mei 2016