PvdA: Moslimdiscriminatie tegengaan


PvdA: Moslimdiscriminatie tegengaan

Woensdag, 4 mei 2016. Uit de fractie, Redactie

PvdA: Moslimdiscriminatie tegengaan

De PvdA heeft vragen gesteld aan het stadsbestuur over een toename van moslimdiscriminatie en een terughoudendheid van slachtoffers om dit te melden.

PvdA-raadslid Peggy Wijntuin: "Uit gesprekken met vrouwenorganisaties en diverse sleutelfiguren is ons gebleken dat moslimdiscriminatie in Rotterdam toeneemt. De landelijke rapportage van antidiscriminatiebureaus toont een soortgelijk beeld. Ook de sociale media rapporteren meer incidenten.
Vooral vrouwen lijken het meest kwetsbaar. De PvdA vindt deze ontwikkelingen zeer betreurend en stuitend. Temeer daar het om Rotterdammers gaat die hier een volwaardig leven leiden en hun steentje aan de samenleving bijdragen. Daarom hebben wij aan het stadsbestuur gevraagd wat de actuele
cijfers in Rotterdam."

"Wij constateren daarnaast dat slachtoffers van islamofobie dit niet snel melden. Wij vinden dat het stadsbestuur zich moet inzetten om de meldingsbereidheid te vergroten. Dit kan bijvoorbeeld door de effectiviteit van de aan de daders opgelegde sancties meer zichtbaar te maken. Wij zullen als
PvdA ons ook inzetten om duidelijk te maken dat slachtoffers van discriminatie en intimidatie helden zijn als zij het melden," besluit Wijntuin.