Vitaal Venhuizen-Hem


25-04-2016 Op 29 april vindt in Venhuizen de bewonersavond plaats voor het project Vitale dorpen. Een belangrijke bijeenkomst met als doel zoveel mogelijk mensen uit de dorpen Venhuizen en Hem te betrekken bij de leefbaarheid van hun omgeving.

Dorpsteam Venhuizen-Hem

Het dorpsteam van Venhuizen-Hem heeft een eerste aanzet gegeven voor thema's die belangrijk zijn voor de twee dorpen. Samen met een groepje ambtenaren, Wilgaerden (ouderenzorg), Architectuurcentrum Westfriesland en een externe gespreksleider hebben zij een bewonersavond voorbereid waar inbreng
van inwoners erg belangrijk is.

Het dorpsteam Venhuizen-Hem bestaat uit:

* Marja de Boer
* Piet Boon
* Guus Bosch
* Laura de Boer
* Ron Laan
* Marc Aberkrom
* Sjaak Bregman
* Lisette Bakker

Doe mee!

Alle inwoners van Venhuizen en Hem zijn van harte welkom om vrijdag 29 april 2016 mee te doen tijdens deze bewonersavond in het voormalige gemeentehuis in Venhuizen, Westeinde 5. Het dorpsteam hoopt met zoveel mogelijk dorpsgenoten, jong en oud, in gesprek te mogen. Daarbij gaat het om vragen
zoals: Welke ontwikkelingen vragen volgens om nadrukkelijke keuzes? Wat zijn dan passende acties en wie kunnen dat realiseren? De inwoners bepalen waar het gesprek over gaat: van het verenigingsleven, voorzieningen voor jongeren, veiligheid, tot steun aan senioren in en om het huis.

Programma 29 april

* 19.45 uur - Inloop met koffie, thee
* 20.00 uur - Start bijeenkomst, introductie stamtafelgesprekken en in gesprek gaan
* 22.30 uur - Gezellige afsluiting van de avond

Komt u ook?

Alle huisadressen in Venhuizen en Hem hebben een uitnodiging ontvangen voor deze bewonersavond. Om te weten op hoeveel mensen wij kunnen rekenen, vragen wij u aan te melden via vitaledorpen@drechterland.nl. Iedereen is van harte welkom!

Dorpsplan opstellen

Vorig jaar is het project Vitale Dorpen begonnen. Dit project heeft als doel per dorpskern van Drechterland een dorpsplan op te stellen, waarin de toekomst van elk dorp centraal staat. Het plan wordt gemaakt voor en door de dorpsgenoten. Ook voor Venhuizen en Hem komt er een dorpsplan.
Na Venhuizen en Hem volgen Wijdenes, Oosterleek, Schellinkhout en Hoogkarspel.
In Oosterblokker en Westwoud hebben de inwoners al een aantal allianties gesloten om met de uitvoering van de gekozen ideeen aan de gang te gaan.

Meer informatie over Vitale Dorpen?

Informatie over het project is vindt u op www.drechterland.nl onder plannen en projecten/Vitale dorpen. Heeft u nog vragen? Stuur een e-mail naar vitaledorpen@drechterland.nl of bel 0228 352 352.

25-04-2016
Thema Nieuws, Drechternieuws, Vitale dorpen