Minister-president Rutte spreekt op Dodenherdenking Nationaal Ereveld

dinsdag 26 april 2016 13:49

Dit is een origineel bericht van Oorlogsgravenstichting

Op woensdag 4 mei 2016 organiseert de Oorlogsgravenstichting de jaarlijkse dodenherdenking op Nationaal Ereveld Loenen. Tijdens deze herdenking staan wij stil bij alle Nederlandse oorlogsslachtoffers die sinds mei 1940 gevallen zijn. Wij doen dit te midden van de bijna 4.000 oorlogsslachtoffers die op het ereveld begraven liggen.

Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de Oorlogsgravenstichting houdt minister-president Mark Rutte de openingstoespraak. Daarnaast legt hij een krans bij het monument van 'De Vallende Man'. Na de minister-president spreekt aalmoezenier G. van Valen en brengen leerlingen van de Koninklijke Scholengemeenschap in Apeldoorn een eerbetoon aan enkele van de slachtoffers op het ereveld.

De herdenking is publiek toegankelijk en wordt bijgewoond door nabestaanden en belangstellenden.

Over Nationaal Ereveld Loenen

Nationaal Ereveld Loenen is de laatste rustplaats van bijna 4.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers: militairen en burgers. Zij verloren hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten daarna - zoals in voormalig Nederlands-Indie. Het zijn ook Nederlandse militairen die tijdens vredesmissies om het leven zijn gekomen. Nationaal Ereveld Loenen wordt beheerd door de Oorlogsgravenstichting.

*

*

*

*