Duurzaamheidstour: Energie(k) besparen in de sport

Duurzaamheidstour: Energie(k) besparen in de sport!

DOOR Redactie - 4 mei 2016

Bent u als gemeente of sportvereniging verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van uw sportaccommodatie? Dan weet u dat energie een stevige kostenpost is. Kom langs op de Duurzaamheidstour en hoor hoe u energie bespaart en duurzame energie opwekt.

Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF, VNG, Kenniscentrum InfoMil, SWS en RVO.nl informeren gemeenten en sportverenigingen over de mogelijkheden en kansen tijdens de Duurzaamheidstour: Energie(k) besparen in de sport!

19 bijeenkomsten door heel Nederland

Tijdens 19 bijeenkomsten in heel Nederland - vanaf mei tot en met het najaar van 2016 - krijgt u info, tips & trucs waarmee u direct aan de slag kunt. Met inspirerende voorbeelden krijgt u antwoord op vragen als:

* Wat zijn de mogelijkheden en kansen voor u?

* Hoe zit het met wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid?

* Wat zijn uw financieringsmogelijkheden?

* Hoe zien de feiten en cijfers eruit?

* Met welke concrete tips, handreikingen en instrumenten kunt u aan de slag?

Duurzame sportaccommodaties

In 2020 moet Nederland 20% minder CO2 uitstoten ten opzichte van 1990, 20% minder energie verbruiken en 16% duurzame energie opwekken. Gemeenten en sportverenigingen doen al veel om energie te besparen en gebruiken duurzame energie voor hun sport(accommodaties). Ze zijn vaak verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van sportaccommodaties. Waar begin je en waar houd je rekening mee bij het verduurzamen van sportaccommodaties? Lees hier meer over op sportaccommodaties.

Voor wie?

* Gemeenten

* Lokale sportondersteuningsorganisaties

* Sportverenigingen

Data en aanmelden

Het middagprogramma is van 15.00 - 17.30 uur en is bedoeld voor wethouders en beleidsambtenaren sport, duurzaamheid en/of milieu die zich willen inzetten voor het verduurzamen van het sportbeleid en sportaccommodaties. Meer informatie over het programma, data en locaties vindt u op Vereniging Sport en Gemeenten.

NOC*NSF organiseert vanaf 19.00 uur een avondprogramma voor bestuurders en actieve leden van sportverenigingen. Ook wethouders, beleidsambtenaren en lokale sportondersteuningsorganisaties zijn hier welkom.

Meer informatie over het programma, data en locaties vindt u op Sport.NL.