Twee aanhoudingen vechtpartij opvanglocatie minderjarige asielzoekers


Twee aanhoudingen vechtpartij opvanglocatie minderjarige asielzoekers

Laatste update:
06-05-2016 | 13:44

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Goirle - Op vrijdag 6 mei 2016 om 00.15 uur was er een grote vechtpartij in een opvanglocatie van minderjarige asielzoekers aan de Rillaertse Baan. Bij de vechtpartij liepen twee jongens steekwonden op. Beide jongens zijn opgepakt en vastgezet.

Tijdens een massale vechtpartij tussen een twintigtal jongens werd de hulp van de politie ingeroepen. Deze was snel ter plaatse en wist de vechtersbazen te scheiden. Tijdens de vechtpartij zijn meerdere vernielingen gepleegd. Bij aanhouding van de twee verdachten bleek dat er ook gestoken was.
De twee jongens (16 jaar) hadden een steekwond. Een is onder toezicht voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht waarna hij alsnog is overgebracht naar het cellencomplex. De andere jongen is na behandeling ter plaatse direct na aanhouding overgebracht naar het politiebureau.


De oorzaak of aanleiding van de vechtpartij waarbij meerdere bewoners betrokken waren, is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak. Door verhoor van de verdachten en horen van getuigen proberen zij de toedracht van de vechtpartij helder te krijgen.