RTV Utrecht bezoekt het Soesterkwartier in Amersfoort


Zaterdag 14 en zondag 15 mei zendt RTV Utrecht de DocU: Soesterkwartier Eigen Wijs uit. In deze documentaire volgen we een aantal bewoners van de Amersfoortse wijk Soesterkwartier. Zij laten zien hoe ze zich via allerlei burgerinitiatieven inzetten om van hun buurt nog meer een thuis te maken.

Het Soesterkwartier in Amersfoort staat vanouds bekend als een volkswijk, bewoond door arbeiders die bij de spoorwegen werkten. Hun saamhorigheid was aanzienlijk, evenals hun eigenzinnigheid. Vandaag de dag spelen beide elementen nog altijd een belangrijke rol in het Amersfoortse stadsdeel.
Het eigenzinnige en saamhorige karakter van het Soesterkwartier vertaalt zich in allerlei bewonersprojecten.

In de DocU: Soesterkwartier Eigen Wijs volgt RTV Utrecht een aantal initiatiefnemende bewoners. Zij laten onder meer de oude wagenwerkplaats zien. Deze werkplaats dreigde tien jaar gesloopt te worden, maar is nu omgetoverd tot een culturele verzamelplaats. Ook zien we hoe duurzaamheid zijn
opmars maakt en nemen de bewoners ons mee naar de ecologische wijk Soesterhoef. Tot slot leren we hoe het project 'Heb je even voor mij' de sociale zorg voor de hulpbehoevende Soesterkwartierders regelt.

Uitzending
De DocU: Soesterkwartier Eigen Wijs is zaterdag 14 en zondag 15 mei te zien bij RTV Utrecht. Na de uitzending is de documentaire online terug te kijken via www.rtvutrecht.nl/gemist.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.