Onze Tuin bezoekt een droomtuin in Leusden


Donderdag 12 mei is het RTV Utrecht tuinmagazine Onze Tuin in Leusden. In het televisieprogramma neemt RTV Utrecht de kijker mee naar de mooiste tuinen van de provincie. In deze aflevering 'In de Boomgaard' bezoeken we een weelderige tuin met veel plukbloemen op landgoed Den Treek in Leusden.

Aflevering 5: In de Boomgaard
In 2002 is het echtpaar Nolsen in Leusden op het landgoed Den Treek-Henschoten komen wonen. Toen bestond de tuin van ongeveer 1000 m2 uit een haag, een grasveld, coniferen en veel bestrating. Marieke Nolsen toverde de tuin eigenhandig over tot een plek met weelderige bloemen en planten met
zachte kleuren. Bij het eigen ontwerp koos zij voor een strakke indeling: beukenhagen en buxussen bepalen de structuur en de tuin is verdeeld in vier verschillende tuinkamers. Marieke houdt van weelderige, transparante borders met een natuurlijke uitstraling. En als bloembinder vindt ze het
heerlijk om met bloemen uit de tuin te werken, dus de beplanting bestaat voor een groot deel uit plukbloemen, bessen en groen voor het schikken van arrangementen. Zo staan er een heleboel malusappelboompjes, allerlei rozenbottelsoorten, veel klimopbessen en hortensia's in de tuin.

Het televisieprogramma Onze Tuin is iedere donderdag te zien bij RTV Utrecht. Online is het programma terug te zien op rtvutrecht.nl/gemist.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.