April 2016


* Weekbericht vluchtelingenopvang 26 april 2016

* Aanbod ProRail afgewezen

'De veroorzaker van het geluidsprobleem moet ook voor de volledige oplossing van het probleem zorgen' aldus het standpunt van het college over de geluidsoverlast van het spoor.

* Wethouder Jaeger: `Hilversum financieel gezonder'

De jaarrekening 2015 van de gemeente Hilversum sluit af met een positief resultaat van EUR 5,4 mln euro. Dit is EUR 6,5 mln voordeliger dan begroot. Er is op drie vlakken flinke vooruitgang geboekt. Allereerst op de vijf politieke thema's; op het dossier Ziggo en op het verder verbeteren
van het weerstandsvermogen van de gemeente.

* Update belastingsysteem

* Beste jonge onderzoekers Hilversum bekend

AIVD-alert? Aardbevingsbestendig bouwen? Ritalingebruik onder scholieren? Spiegelneuronen bij Autisme Spectrum Stoornis? Hilversumse scholieren weten er alles van!

* Film Festival Scenecs

60 debuutfilms op jubilerend Film Festival Scenecs.

* Schouwburg Gooiland: 60 voorstellingen

Theater Gooiland is niet meer, maar Hilversummers kunnen weer als vanouds naar de schouwburg. Komend seizoen biedt Schouwburg Gooiland zestig voorstellingen waarvan dertig kindervoorstellingen in de vernieuwde schouwburg.

* Bijenlint: zaai voor bijen en vlinders

De Bijenstichting heeft de internationale Dag van de Aarde, vrijdag 22 april, aangegrepen om iedereen op te roepen te zaaien voor de bijen en vlinders. De gemeente Hilversum steunt deze actie en roept bewoners op ook in hun tuin bloemen te planten voor de bij.

* Geen markt tijdens kermis

Op woensdag 27 april is er geen markt vanwege Koningsdag. Op zaterdag 30 april evenmin, dan vanwege de kermis. Op woensdag 4 mei staat de markt er weer.

* Cultuurraad Hilversum zoekt zes leden

In 2016 richt de gemeente Hilversum een nieuwe, onafhankelijke Cultuurraad op. Daarmee wil het college de kwaliteit van het culturele programma en het gemeentelijke cultuurbeleid versterken.

* Verzameld persbericht 19 april 2016

- Voorlopige gunning Eurobioscoop
- Investeren in aantrekkelijk groen

* Media Talent Week

In de week van 18 tot en met 24 april bruist de mediastad. Mediatalent krijgt een podium en maakt kennis met elkaar en met de vele soorten mediabedrijven in Hilversum. Wethouder Wimar Jaeger van Media: `Wat ik niet voor mogelijk had gehouden zie ik voor mijn ogen ontstaan. Een week lang
laat de nieuwe generatie mediamakers zien wat ze in huis hebben. Ik ben ongelooflijk trots dat Hilversum het podium is van het beste mediatalent uit binnen- en buitenland.'

* Horecaliefhebbende inwoners

Heeft u (vernieuwende) ideeen of een mening over het horecabeleid? Dan nodigen wij u graag uit om met ons en de andere partijen mee te denken op bijeenkomsten van de werkgroep.

* Sneller aan het werk

Kleinschalige workshops voor en door werkzoekenden. Dat is de succesvolle werkwijze van De Broekriem Hilversum.

* Meepraten over evenementenbeleid

21 april in de Vorstin.

* Vernieuwde Schouwburg Gooiland biedt gevarieerd programma

De vernieuwde schouwburg Gooiland opent in het nieuwe seizoen met een programma met zestig voorstellingen waarvan dertig volwassen en dertig kindervoorstellingen. `We willen iets moois doen voor Hilversum en er voor de bezoekers een echt avondje uit van maken,' zegt directeur Philip
Lamers.

* Inzameling Hilversums monument MH17 ramp

Uit de samenleving komen er signalen dat Hilversummers graag een bijdrage willen leveren aan de realisatie van het monument.

* Convenant afgesloten met Stichting Schouwburg Gooiland

'Lang, lang geleden stond er in Hilversum een schouwburg genaamd Gooiland. Die schouwburg had een programma waar Hilversummers trots op waren. Laat dat nou precies zijn wat wij als team van deze locatie weer willen' zegt directeur Philip Lamers van Stichting Schouwburg Gooiland

* Weekbericht vluchtelingenopvang 13 april

Het management van de opvang van vluchtelingen wordt per 1 mei overgenomen door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.
Naar verwachting zal later dit jaar de bebouwing gereed zijn voor de opvang van maximaal 600 vluchtelingen.
De wijkgesprekken in Gooise Meren zijn afgerond.

* College B&W Hilversum verheugd over financiering nieuwbouw Tergooi

Het Hilversumse college van Burgemeester en Wethouders heeft met blijdschap kennis genomen van het nieuws dat Tergooi een financieringsovereenkomst heeft gesloten voor de eerste fase van de nieuwbouw van het ziekenhuis.

* GGD daagt inwoners uit: 30 dagen gezonder in april

Voor de eerste keer organiseert GGD Gooi en Vechtstreek tijdens de maand april de campagne `30 dagen gezonder'. De GGD daagt hiermee alle inwoners van de regio uit om een uitdaging aan te gaan om hun gezondheid te verbeteren.

* Vergaderstukken

17 augustus 2015

In verband met de tijdelijke banner over het referendum kijkt u voor vergaderstukken over de gemeenteraadsvergadering van 30 maart, bij POLITIEK-Vergaderstukken.