Traumahelikopter naar Cuijk, A73 naar Nijmegen dicht


6 mei 2016, 18:55

Een traumahelikopter is vrijdag aan het einde van de avondspits opgeroepen naar een ongeval bij Cuijk op de A73 van Maasbracht naar Nijmegen. De weg is in die richting dicht om de traumahelikopter te laten landen. De ambulance is al ter plaatse.

En er staat ook file vanuit #nijmegen richting #venlo bij #cuijk #a73. Venlo-Nijmegen is de snelweg bij #haps afgesloten.

* patriciaderyck (@patriciaderyck) May 6, 2016

Een lege tankwagen is door de middenvangrail geschoten nadat hij een klapband kreeg. De chauffeur kon zijn wagen niet meer in bedwang houden. Er zou ook nog een auto bij het ongeval betrokken te zijn. De bestuurster van de auto zou met de schrik zijn vrijgekomen.

In beide richtingen staat het verkeer vast. Verkeer vanuit zuidelijke richting wordt bij Haps van de weg afgeleid. Vanuit noordelijke richting lijkt het verkeer er nog over de vluchtstrook langs te kunnen.

Het is nog onbekend hoe lang de afsluiting gaat duren. De VID verwacht dat het wel een poos kan duren aangezien de politie waarschijnlijk een onderzoek zal uitvoeren om de exacte toedracht vast te kunnen leggen.

Update 19:23 uur

Inmiddels kan het verkeer in beide richtingen passeren over de vluchtstrook. Er staat in beide richtingen 4 kilometer file, maar vooral vanuit Maasbracht is de wachttijd in die file fors.

Update 19:30 uur

De weg is nu toch in beide richtingen dicht. Het verkeer kan omrijden richting Eindhoven en Den Bosch over de A67, de A2 en de A50 en vice versa.

Foto: JasonFreaky, via Twitter

Foto: (c) JasonFreaky, via Twitter