Teva ademt zich een weg naar de recordboeken

vrijdag 6 mei 2016 09:26 Economie

Dit is een origineel bericht van Teva Nederland

Amsterdam, 4 mei, 2016 - Wat kun je in 30 minuten doen? Naar je favoriete comedy programma kijken? 180 calorieen verbranden op een hometrainer? De badkamer schoonmaken? Of een Guinness wereldrecord breken?

Dat is wat meer dan 600 medewerkers van Teva hebben gedaan. Collega's uit Europese landen onderbraken hun dagelijkse werkzaamheden op afdelingen als Financien, Marketing, Human Resources en Verkoop. Samen besteedden zij een half uur om zich een weg naar een Guinness wereldrecord te ademen tijdens een internationale ademles.

Teva, het gezondheidszorgbedrijf waarvan het Europese hoofdkantoor in Amsterdam is gevestigd, is nu erkend als de eerste houder van het record voor "de langste ademles ter wereld".

De ademlessen werden tegelijkertijd gehouden in veel Europese vestigingen van het bedrijf en stonden onder leiding van gekwalificeerde yoga leraren. De lessen vonden plaats volgens strenge richtlijnen om te voldoen aan de eisen van de Guinness World Records en ze waren gericht op inademen, het tijdelijk stoppen van de ademhaling, ademen door het rechter en linker neusgat en ze eindigden met de "leeuwenadem"

"Deze wereldrecordpoging laat zien hoe wij ons inzetten voor de zorg met betrekking tot longaandoeningen en vertegenwoordigt de enorme veranderingen waar we samen voor kunnen zorgen", aldus Luca Frangoni, Hoofd Respiratory Europa.

"Mensen vergeten vaak wat de last van een longziekte kan zijn, voor de mensen die ermee te maken hebben, voor hun families en voor de gezondheidszorgsystemen. Het ondersteunen van de miljoenen mensen in Europa die astma en chronische longziekten hebben staat centraal in onze activiteiten en dat is waarom we deze recordpoging hebben gedaan. Om mensen hiervan bewust te maken en om te laten zien hoe wij ons op een nieuwe en creatieve manier inzetten voor mensen met longziekten. Teva heeft als doel om mensen te helpen zodat zij zelf een actievere rol kunnen spelen bij het omgaan met hun ziekte. Uiteindelijk willen we deze patienten de mogelijkheid bieden om een betere dag te hebben" voegde hij toe.

Notities voor de redacteuren:

Over longziekten

Longziekten zijn een verzamelnaam voor een reeks aandoeningen die invloed hebben op de luchtwegen, waaronder de neus, de bronchien en de longen. Dit kan varieren van acute infecties, zoals longontsteking en bronchitis tot chronische aandoeningen zoals astma en chronische obstructieve longziekten (COPD)

Over astma

Astma is een chronische longaandoening die zorgt voor ontstekingen en vernauwing van de luchtwegen. In Europa leiden 30 miljoen kinderen en volwassen onder 45 jaar aan astma en 6 miljoen mensen hebben ernstige symptomen.1 De totale kosten van astma in Europa bedragen 17,7 miljoen euro en het productiviteitsverlies als gevolg van het feit dat mensen hun astma slecht onder controle kunnen houden wordt geschat op 9,8 miljard euro per jaar.1

Over COPD

COPD is een groep aandoeningen waaronder longemfyseem en chronische bronchitis. Het is een progressieve ziekte waaraan ongeveer 4-10% van alle volwassenen in Europa lijdt. Op dit moment staat het op de zesde plaats van de lijst met dodelijke ziekten van de Wereldgezondheidsorganisatie. In 2020 zal het de op derde plaats staan van belangrijkste doodsoorzaken.2 COPD is verantwoordelijk voor ongeveer de helft van de kosten van Euro141,4 miljard die in Europa gemaakt worden voor longziekten. Het is jaarlijks verantwoordelijk voor meer verlies aan werkuren dan enige andere ziekte en de schatting is dat de kosten van productiviteitsverlies van COPD patienten elk jaar Euro32,8 miljard zijn.2

Over het Guinness World Record:

Om in aanmerking te komen voor het Guinness World Record, moesten minimaal 25 mensen in elke Teva vestiging deelnemen en waren er waarnemers en onafhankelijke toezichthouders. De lessen werden allemaal vastgelegd op video om de recordpoging te kunnen controleren.

Referenties:

1) European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients' Association, Asthma Explained, www.efanet.org/get-advice/asthma [accessed 21/04/16]

2) European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients' Association, COPD Explained www.efanet.org/get-advice/copd [accessed 21/04/16]

Over Teva Pharmaceutical Industries Ltd

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE en TASE:TEVA) is een toonaangevend wereldwijd opererend farmaceutisch bedrijf dat gezondheidszorg oplossingen biedt waarbij de patient centraal staat. Deze oplossingen worden iedere dag door miljoenen patienten gebruikt. Teva, waarvan het hoofdkantoor in Israel staat, is de grootste producent van generieke medicijnen ter wereld. Teva gebruikt zijn assortiment van meer dan 1000 moleculen om een brede reeks generieke producten te produceren in vrijwel elke therapeutische categorie. Op het gebied van specialite medicijnen heeft Teva een leidende positie in de wereld waar het gaat om nieuwe behandelingen voor aandoeningen van het centraal zenuwstelsel, waaronder pijn. Ook heeft Teva een breed assortiment met producten voor longziekten. Teva integreert zijn capaciteiten op het gebied van generieke en specialite medicijnen in zijn wereldwijde research en development divisie om manieren te ontwikkelen waarmee nog niet vervulde behoeften van patienten kunnen worden vervuld. Teva combineert het ontwikkelen van medicijnen met hulpmiddelen, service en technologie. In 2015 bedroegen de netto inkomsten van Teva $ 19,7 miljard dollar. Voor meer informatie, kijk op www.tevapharm.com

*

*

*

*