Elfde editie Campina Open Boerderijdagen groot succes

vrijdag 6 mei 2016 15:24 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Campina

Voor het elfde jaar op rij organiseerde Campina vandaag de 'Open Boerderijdagen'. Met ruim 35.000 bezoekers was deze dag wederom een groot succes, mede door het prachtige weer. 27 melkveehouders in heel Nederland openden hun staldeuren voor het publiek. Bezoekers konden een kijkje nemen achter de schermen van de boerderij om te zien waar melk vandaan komt. Daarnaast werden er verschillende activiteiten, waaronder een familie boerenstormbaan, georganiseerd voor jong en oud. Maandag 16 mei, Tweede Pinksterdag, vindt er een tweede Open Boerderijdag plaats. De deelnemende boerderijen zijn open van 10.00 tot 16.00 uur, toegang is gratis.

Ervaar waar melk vandaan komt

Tijdens de Open Boerderijdagen laten boeren de bezoekers zien waar melk vandaan komt en zijn er tal van activiteiten voor het hele gezin. Zij kunnen zich uitleven op een familie boerenstormbaan, krijgen een rondleiding op de boerderij en kunnen hun krachten meten bij het melkbus-heffen.

Maurice Willemsen, Portfolio Manager Yoghurt & Desserts, licht toe: "Op deze dag openen onze boeren graag de deuren voor het publiek, zodat bezoekers zelf kunnen zien en ervaren waar melk vandaan komt. Deze dag kunnen mensen van alles beleven op de boerderij van educatieve elementen tot aan sportieve elementen in de buitenlucht. Na de sportieve activiteiten is er een Campina Zuivelbar waar iedereen gratis een aantal Campina producten kan proeven. Heel relevant na de inspanning, want zuivel bevat van nature belangrijke voedingsstoffen zoals proteine. Goed voor topsporters zoals Epke Zonderland, maar ook voor de andere 9 miljoen Nederlanders die minimaal een keer per week sporten. Dit is in lijn met de ambitie van Campina om Nederland te helpen krachtig en fit te blijven."

Campina Open Boerderijdagen 2016

Op maandag 16 mei vindt de tweede Open Boerderijdag plaats van 10.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis. Kijk voor de deelnemende boerderijen op www.campina.nl/boerderijdagen2016.

*

*

*

*