Betere dekking bij goedkopere autoverzekering


UTRECHT, 20160506 -- Goedkoopsteautoverzekering.net onderzocht het verband tussen de prijs en kwaliteit van autoverzekeringen. Er werd namelijk verwacht dat duurdere autoverzekeringen betere dekkingen aanboden dan goedkopere autoverzekeringen. Een hogere prijs zou daarom samenhangen met betere polisvoorwaarden. Uit het onderzoek kwamen verrassende resultaten.

Goedkoopsteautoverzekering.net heeft 20 fictieve consumenten samengesteld. Hierbij is rekening gehouden met een representatieve spreiding van de Nederlandse bevolking. Vervolgens is er middels de vergelijkingstool op de website vergeleken welke prijzen de verzekeraars hanteren en welke dekkingen hieraan verbonden zijn. Bij alle dekkingen is gekozen om de WA + volledig casco (allrisk) verzekeringen te vergelijken. Hiervoor is gekozen omdat verzekeraars vrij worden gelaten om hun aanvullende dekkingen te bepalen.

Uit de resultaten kwam naar voren dat de goedkopere autoverzekeringen betere dekkingen hanteren. 60 procent van de consumenten kon namelijk profiteren van betere polisvoorwaarden, wanneer zij kozen voor de goedkopere autoverzekering. De goedkopere autoverzekeringen hadden vaak meer pluspunten, bredere dekkingen en scoorden hoger op de prijs-kwaliteit verhouding. De verzekeraar Zelf kwam als beste uit de test en hanteerde de goedkoopste prijzen tegenover de beste voorwaarden.