Over geld wordt (niet) gesproken

In samenwerking met Bildung Academie

06 mei 2016 19.00 - 21.00

Lezing

Nog steeds bestaat er een taboe op het spreken over geld, terwijl geld een centrale rol heeft in ieders leven. Jong en oud, rijk en arm, iedereen heeft te maken met geld. Maar, moeten we geld wel de positie geven die het nu heeft in onze levens? In dit programma breekt de Bildung Academie dit taboe open door de vraag de stellen welke waarde geld heeft.

Wat verdien je eigenlijk? Hoeveel geld heb jij op je rekening staan? Het zijn vragen die niet veel mensen aan elkaar stellen. Geld ligt gevoelig. Het is echter wel het betaalmiddel waarmee onze maatschappij gesmeerd wordt en die handel over de hele wereld mogelijk maakt. Als je er even over nadenkt is dat best vreemd. Hoe komt het eigenlijk dat al die munten, briefjes en digitale getallen zo'n centrale rol spelen? Waar komt geld vandaan, is het een ruilmiddel of ook een doel? Hoeveel geluk is er te koop en wat betekent het om weinig geld te hebben?

Vragen kost gelukkig niks en in dit programma worden dan ook de nodige vraagtekens gezet bij geld. Het belooft een prikkelende avond worden waarbij het publiek aangespoord wordt om een eigen verhouding tot geld aan te nemen. De inhoud en presentatie wordt door elf studenten van de Bildung Academie verzorgd, naar aanleiding van vijf weken onderzoek naar de waarde van geld. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er te ontdekken valt over geld? Kom dan naar dit programma. Ook met een lege portemonnee ben je welkom, de avond is namelijk gratis.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend: wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

* www.spui25.nl

* Spui 25

Spui 25-27 | 1012 XM Amsterdam

+31 (0)20 525 8142

Ga naar detailpagina

Gepubliceerd door Spui25