Moederdagbrunch voor moeders in Ronald McDonald Huis

McDonald's verzorgt Moederdagbrunch

Een verrassing voor alle moeders die op dit moment in Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant logeren: ze werden vandaag getrakteerd op een speciale Moederdagbrunch van McDonald's. Ook vaders en broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het St. Elisabeth Ziekenhuis en Revalidatiecentrum Leijpark prikten een vorkje mee.

Vrijwilligers van Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant hebben vanmorgen hard gewerkt om alle families te trakteren op versgebakken croissants, verse jus d'orange en heerlijk fruit, ter beschikking gesteld door McDonalds. "Ontzettend attent dat McDonald's deze moeders, die in een heftige periode zitten omdat hun kind ziek is, zo in het zonnetje zet", zegt Franca Adriaans, manager van Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant. "Ze steken de families op deze manier een hart onder de riem."

Atala du Maine, franchisenemer McDonald's restaurant Tilburg Zuid, vult aan: "Vandaag is een bijzondere dag voor iedere moeder in Nederland, maar zeker voor die moeders die in een Ronald McDonald Huis verblijven, dicht bij hun zieke kind. Het is prachtig dat dit kan, want het is als vader of moeder ondenkbaar dat je niet dicht bij je zieke zoontje of dochtertje kunt zijn. Als partner van het Ronald McDonald Kinderfonds zetten we deze moeders dan ook graag extra in het zonnetje!"

In Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het St. Elisabeth Ziekenhuis en Revalidatiecentrum Leijpark. Door op loopafstand van het ziekenhuis te verblijven, zijn ze altijd in de buurt voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan. Dat is een veilig gevoel voor zieke kinderen, voor wie het ziekenhuis een angstige omgeving is. Het Ronald McDonald Huis telt zeven gastenkamers, die elk een eigen badkamer hebben, en een gemeenschappelijke keuken en eetkamer.