Voorkeursalternatief voor N65 Vught-Haaren

De stuurgroep N65 heeft op 24 maart 2016 het voorkeursalternatief voor de N65 vastgesteld. De Stuurgroep N65 brengt deze notitie uit, vooruitlopend op het definitieve besluit van de minister over de plannen voor de N65 (de voorkeursbeslissing), om de omgeving te informeren over het voorkeursalternatief.

Voorkeursalternatief N65 in het kort

Het voorkeursalternatief voor de N65 (PDF, 11,89 MB) bevat op hoofdlijnen de volgende oplossingen voor Haaren en Vught: in Haaren is de keuze gemaakt om het kruispunt Torenstraat/Molenstraat met de N65 uit te breiden met een extra opstelstrook op de N65 richting Tilburg, een fietstunnel ter hoogte van de kruispunt Torenstraat-Molenstraat-N65, een ecopassage bij het Helvoirts Broek en de aanleg van parallelwegen die de veiligheid vergroten.

In Vught is gekozen voor de aanleg van een verdiepte halve aansluiting bij de Helvoirtseweg/Kennedylaan. Zo is het mogelijk om hier vanuit Vught de N65 richting Tilburg op te rijden en vanuit de richting Tilburg vanaf de N65 Vught in. De Helvoirtseweg/ Kennedylaan en de nieuwe op- en afrit blijven op het huidige niveau, de N65 wordt hier verdiept aangelegd. In het voorkeursalternatief is de keuze gemaakt voor het open houden en verkeersveilig aanpassen van de oprit Olmenlaan en afrit Rembrandtlaan. De oprit bij de Rembrandtlaan gaat verdwijnen. Bij de kruising met de Martinilaan/De Breautelaan wordt de N65 verdiept aangelegd met de mogelijkheid voor auto's, fietsers en voetgangers om de N65 hier vlot en veilig op het huidige niveau over te steken. Bij de Boslaan/Vijverbosweg komt een verruimd gelijkvloers kruispunt met extra opstelstroken op de N65, de Boslaan en de Vijverbosweg. Met het oog op de verkeersveiligheid vervalt hier de mogelijkheid voor fietsers en voetgangers om over te kunnen steken. Fietsers worden geleid naar de ongelijkvloerse kruising Martinilaan/De Breautelaan. Er komt hier geen fietstunnel. Nabij restaurant Het Groenewoud in Vught komt een extra verkeersregelinstallatie zodat verkeer de N65 hier over kan steken. Er is ter hoogte van deze horecavoorziening ook een verbeterde aansluiting op de N65 voorzien en wordt de Kruishoeveweg hierop afgewikkeld.

De Verkenning N65 is een samenwerkingsproject van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), de provincie Noord-Brabant, de gemeenten Vught, Haaren en 's-Hertogenbosch. Deze partijen hebben zitting in de Stuurgroep N65.

Inloopbijeenkomsten

Op 18 mei (Helvoirt) en 19 mei (Vught) vinden er inloopbijeenkomsten plaats. Bewoners kunnen dan de tekeningen van het voorkeursalternatief bekijken en hebben de gelegenheid om vragen te stellen over de gemaakte keuzes. De tekeningen van het voorkeursalternatief komen dan ook beschikbaar op de website Rijksinfra Vught en op de projectwebsite N65.

De inloopbijeenkomst in Helvoirt vind plaats op 18 mei in het HelvoirThuis kloosterstaat 30 te Helvoirt. U kunt tussen 17.30 en 19.30 uur vrij binnen lopen.

De informatiemarkt Vught wordt samen georganiseerd met de plannen van het project hoogfrequent spoor (PHS) rond het spoor. Deze bijeenkomst is op 19 mei tussen 16.00 en 21.00 uur. U bent van harte welkom op een moment dat het u schikt. Deze middag/avond wordt gehouden in Novalis Industrieweg 9c te Vught.