Openbare inschrijving voor te bebouwen projectkavel in Warande


Geplaatst: 11-5-2016

De gemeente Lelystad biedt aan bouwers en projectontwikkelaars de gelegenheid zich in te schrijven voor het ontwikkelen van een bouwplan voor een kavel in woonwijk Warande. In totaal kunnen op deze kavel maximaal 12 woningen worden gebouwd.

Warande vanuit de lucht gezien

Loting door notaris

De te ontwikkelen woningtypen moeten passen in het voor Warande geldende bestemmingsplan en voldoen aan het voor deze wijk opgestelde beeldregieplan. De plannen die partijen via openbare inschrijving indienen, worden door de gemeente daarop getoetst. Uiteindelijk wordt de partij aan wie de
gemeente de kavel verkoopt, bepaald volgens een vaststaand proces van loting door de notaris.

Interesse in koopwoning neemt toe

De openbare inschrijving biedt ontwikkelende partijen de gelegenheid de Lelystadse woningmarkt te verrijken en zich met onderscheidende woonproducten daarop een plek te veroveren. Daarmee spelen zij in op de toenemende interesse bij particulieren, zowel van binnen als van buiten Lelystad, voor
een koopwoning. Bij de gemeente Lelystad hebben zich verschillende bouwers en ontwikkelaars gemeld die kansen zien om van die toenemende interesse te profiteren.

Informatie, procedure en voorwaarden

De officiele publicatie, waarin de gemeente de openbare inschrijving bekendmaakt is woensdag 11 mei 2016 gepubliceerd in de FlevoPost en op de gemeentelijke website. De uit te geven kavel ligt in deelplan 1 van Warande en heeft een oppervlakte van 1.339 m2 (maatvoering 63,74 x 21 meter).

* Nadere informatie, procedure, voorwaarden en daarbij behorende documenten