Debatavond en enquete Venhuizen-Hem


11-05-2016 Op 24 mei vindt de debatavond plaats over het centrumplan voor Venhuizen-Hem. Voorafgaand aan deze avond kunnen inwoners hun mening en ideeen over het centrum insturen door deelname aan een prijsvraag en het invullen van een enquete.

Dorps- en centrumplan Venhuizen-Hem

Vorig jaar is het project Vitale Dorpen begonnen. Dit project heeft als doel per dorpskern van Drechterland een dorpsplan op te stellen, waarin de toekomst van elk dorp centraal staat. Het plan wordt gemaakt voor en door de dorpsgenoten. Ook voor Venhuizen en Hem komt er een dorpsplan. Tijdens
de bewonersavond op 29 april jl. heeft het dorpsteam van Venhuizen-Hem met inwoners gesproken over hun wensen en ideeen voor het plan. Een belangrijk onderdeel van het dorpsplan voor Venhuizen en Hem is het maken van een centrumplan voor de dorpskern van Venhuizen-Hem.

Enquete en Ideeenprijsvraag

Ter voorbereiding op de debatavond houden wij een enquete onder de inwoners van Venhuizen en Hem. In de enquete staan stellingen en ideeen die zijn ingebracht door dorpsgenoten op de bewonersavond van 29 april. Ook zijn er gesprekken gevoerd met belanghebbenden in het centrum van Venhuizen.
Dat heeft ook ideeen opgeleverd. De stellingen in de enquete zijn een resultaat van de bijeenkomst met belanghebbenden en de bewonersavond.

Uw mening telt!

Bent u benieuwd naar de ideeen van uw dorpsgenoten en wilt u dat uw mening wordt meegenomen in de planvorming? Vult u dan de enquete in en doe mee met de Ideeenprijsvraag! Op de website www.besteideevanvenhuizen.nl kunt u de enquete invullen en vindt u een toelichting op de prijsvraag. Dit kan
tot uiterlijk 18 mei.

Debatavond, doe mee!

Op de debatavond kunt u meepraten over de ontwikkeling van het centrum van Venhuizen-Hem.

Programma debatavond 24 mei
19.45 uur inloop met koffie, thee
20.00 uur inspiratie opdoen met Architectuurcentrum WestF
20.30 uur presentatie resultaten enquete + debat
21.00 uur presentatie winnaar prijsvraag + debat
21.30 uur terugkijken op de ideeen met Architectuurcentrum WestF
22.00 uur formuleren uitgangspunten centrumplan - conclusies debat
22.15 uur gezellige afsluiting van de avond

Meer informatie

Informatie over het project vindt u op onze website onder plannen en projecten/Vitale dorpen. Meer informatie over de prijsvraag en enquete is te vinden op www.besteideevanvenhuizen.nl. Heeft u nog vragen? Stuur een e-mail naar vitaledorpen@drechterland.nl of bel 0228 352 352.

Aanmelden

Alle huisadressen in Venhuizen en Hem hebben een uitnodiging ontvangen voor deze debatavond. Om te weten op hoeveel mensen wij kunnen rekenen, vragen wij u aan te melden via vitaledorpen@drechterland.nl onder vermelding van `debatavond'. Iedereen is van harte welkom!
11-05-2016
Thema Nieuws, Vitale dorpen