Nieuw bestemmingsplan Amsterdamsestraatweg


10-05-2016

Het nieuwe bestemmingsplan Amsterdamsestraatweg bevat regels om de leefbaarheid en de economische structuur van de Amsterdamsestraatweg tussen de Marnixlaan en de noordelijke binnenstad te verbeteren. Het plan gaat veranderingen naar onwenselijk gebruik van panden tegen en wijst
winkelconcentratiegebieden aan. Binnen deze gebieden krijgen ondernemers de mogelijkheid voor `daghoreca', zoals ijssalons en lunchrooms. Buiten deze gebieden kunnen winkels omgezet worden naar woningen.

De Amsterdamsestraatweg is een van Utrechts meest levendige en ondernemende straten. De afgelopen 200 jaar heeft de straat veel veranderingen ondergaan, zonder in te boeten aan waarde en belang voor de stad. Samen met ondernemers en bewoners werkt de gemeente stap voor stap aan een verdere
verbetering van het woon- en leefklimaat en de economische structuur van de straat.
De ontwikkelstrategie Amsterdamsestraatweg uit 2014 geeft de richting aan voor deze verbeteringen. Het nieuwe bestemmingsplan voor de straat is een belangrijk instrument voor de uitvoering van deze strategie.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van 20 mei tot en met 30 juni 2016. Op 31 mei 2016 vindt een informatiebijeenkomst voor de buurt plaats. Het plan kan ingezien worden op http://www.utrecht.nl/bestemmingsplannen of op http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Behandeling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad is naar verwachting rond november 2016.