Dealpand dankzij anonieme tip ontdekt in Tilburgse wijk Reeshof


Dealpand dankzij anonieme tip ontdekt in Tilburgse wijk Reeshof

Laatste update:
11-05-2016 | 10:02

Tilburg - Tijdens een gezamenlijke controle van Handhaving van de gemeente Tilburg en de politie is na een tip in de wijk Dalem (Reeshof) een vermoedelijk drugsdealpand ontdekt. In het pand werden tijdens een zoeking onder leiding van de rechter-commissaris onder meer hard drugs, duizenden
euro's aan contant geld en attributen die gebruikt worden voor de drugshandel aangetroffen. De 43-jarige bewoner sloeg op de vlucht, hij werd echter na een achtervolging in de omgeving aangehouden.

Een wijkagent en een handhaver van de Gemeente Tilburg controleerden dinsdagavond 10 mei 2016 een woning in de wijk Dalem (Reeshof). Bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) was namelijk een tip binnen gekomen dat vanuit dat pand drugs gedeald zou worden. De opsporingsambtenaren belden aan, de
bewoner die eerst vanuit een raam op de eerste verdieping poolshoogte nam, deed open. De man snapte niets van het bezoek.

Attributen

In de huiskamer lagen diverse attributen die wijzen op drugshandel, zoals een vacuuemmachine, plastic folie, een geldteller, meerdere zakjes klein geld en stapels met briefgeld en maar liefst zeven mobiele telefoons. Hierna kwam de rechter-commissaris ter plaatse om de zoeking te leiden.
Tijdens het wachten op de RC sloeg de verdachte op de vlucht. Hij werd na een achtervolging en na inzet pepperspray achterhaald en overmeesterd.

Dalem

Zoeking

Tijdens de zoeking zijn diverse pakketjes en blokken, enkele honderden grammen, aangetroffen, vermoedelijk amfetamine, cocaine en heroine. Verder zijn een stroomstootwapen en twee schietvesten in beslag genomen.



dalem