GFT-afval scheiden


ophaaldienst afval (web).jpg

Ophaaldienst afval

Afval scheiden heel gewoon: van GFT naar grondstof.

GFT staat voor Groente, Fruit en Tuin. Van uw GFT-afval kan compost gemaakt worden. Dit wordt als grondverbeteraar gebruikt in land- en tuinbouw, in openbare groenvoorzieningen en bij particulieren. GFT wordt steeds vaker gebruikt om Biogas van te maken en daarmee fossiele brandstoffen te
vervangen.

Wat mag er in de GFT-container?

Groente-, fruit- en tuinafval, eierschalen, vlees- en visresten (inclusief graten, schelpen en botjes), gestold vet, plantaardige olie en resten gekookt eten, pinda- en notendoppen, kattenbakkorrels met Milieukeur. Kijk voor een compleet overzicht op woerden.nl.

Groene bak aanvragen

U kunt gratis een groene container aanvragen, ook als u in een appartement of flat woont. We legen alle aan de openbare weg geplaatste groene containers in de oneven weken op uw vaste ophaaldag.

Kent u de takkenroute?

Heeft u veel snoeiafval? In elke even week halen we gratis takken op als u vooraf even belt met 14 0348. Bundel de takken dan wel in handzame bosjes van maximaal 25 kilo, in totaal niet meer dan een halve kuub. De takken mogen niet dikker zijn dan 3 cm.

Milieustraat: ook voor GFT

Heeft u meer of zwaarder snoeiafval? Dan kunt u dit zelf naar de Milieustraat brengen, net als ander GFT-afval. Met uw afvalpas kunt u 24 keer per jaar gratis grondstoffen aanbieden.