Palmbomen, extra duin en kiosken op de boulevard in Zandvoort


Wethouders Challik, kuipers en Bluijs hebben samen met andere betrokkenen vandaag de start gevierd van de proef om de boulevard van Zandvoort aantrekkelijker te maken.

palmbomen krijgen water webVooruitlopend op een structurele verbetering van de openbare ruimte van de boulevard wordt deze zomer een proef gedraaid met een aantal maatregelen om de boulevard aantrekkelijker te maken. Vorig jaar is daar een start mee gemaakt met het plaatsen van kiosken en een
fitcircuit dat al door veel sporters is afgelegd.

Palmbomen
Afgelopen maandag 9 mei werden op de boulevard en het Van Fenemaplein 22 palmbomen geplaatst. Het doel is om met deze onderscheidende keuze te kijken hoe bijvoorbeeld vergroening van de boulevard een bijdrage kan leveren om de boulevard aantrekkelijker te maken. De bomen worden gehuurd tot en
met september.

Duin
Voor Pasen van dit jaar is ter hoogte van het Van Fenemaplein aan de kustzijde op twee plaatsen een duin gerealiseerd met helmgras en twee zitbanken. Ook op het Van Fenemaplein (boven de sportschool) is een tijdelijke duin met helmgras gemaakt. De duinen op deze locaties blijven in principe
tot 2020 liggen of zoveel eerder als de boulevard opnieuw wordt ingericht of de resultaten van de proef aanleiding geven om de duinen te verwijderen.

Muur Dolfirama
De afgelopen weken is door vrijwilligers de muur van het Dolfirama wit geschilderd. Op 25 april van dit jaar is op de muur een weersbestendige fotoserie geplaatst met als thema: "Zandvoort vroeger, heden en toekomst". Met de foto's wordt de Zandvoortse identiteit aan het publiek getoond.

Kiosken
De proef met kiosken op de boulevard was vorig jaar een succes. Daarom worden in juni opnieuw drie kiosken geplaatst. De kiosken zijn iets anders dan vorig jaar. Ze bieden meer ruimte en zijn beter bestand tegen het weer.

groeten uit Zandvoort met schoolklas web

Op de foto wethouders Kuipers en Challik en leerlingen van de Oranje Nassauschool die meegeholpen hebben de muur van het Dolfirama te schilderen.

wethouders



Wethouders Kuipers en Challik met 'de groeten uit Zandvoort'.