Team Jeugd Heerde - gemeente Heerde


Heeft u vragen over het opgroeien en opvoeden van kinderen en jongeren? Een team professionals staat voor u klaar bij het Centrum van Jeugd en Gezin (CJG).

Wist u dat u ook voor vragen over uw puberende kind terecht kunt bij het Team Jeugd?

Ik ben Saskia de Graaf, gezinscoach bij Team Jeugd Heerde. Als gezinscoach werk ik veel met jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, ook wel de puberteit genoemd.

De puberteit kan een roerige fase zijn in de ontwikkeling van kinderen naar volwassenheid. Iedereen die kinderen in deze leeftijd heeft, ziet dat er veel verandert in deze periode, zowel voor de puber zelf als voor de ouders. Vaak vallen de lichamelijke veranderingen het meest op, maar behalve
dat een puber zich lichamelijk ontwikkelt, gaat hij ook anders denken en zich anders voelen. Hij ontwikkelt een eigen mening en gaat zich anders gedragen.

Als ouder heb je opeens geen kleine kinderen meer maar grote zonen of dochters. Dit kan leuk of prettig zijn, omdat ze zelfstandiger worden en je niet bij alles meer nodig hebben. Maar het kan ook heel lastig zijn, omdat je als ouder soms niet meer weet hoe je met al die veranderingen moet
omgaan of hoe je het best kunt reageren op je kind.

Dus niet alleen voor pubers maar ook voor ouders brengt de puberteit specifieke opgaven met zich mee. Hoe vind ik bijvoorbeeld als ouder een goed evenwicht tussen loslaten en vasthouden? Of hoe voorkom ik dat er voortdurend ruzie is? Vaak komt u daar zelf wel uit, of helpt iemand u er bij.
Maar het kan ook zijn dat dit niet lukt. Dan is het prettig te weten dat bij het CJG Heerde professionals zitten die voor u klaar staan.

Mocht u vragen hebben en/of advies willen over uw puberende kind, dan ga ik graag met u en uw kind in gesprek. Samen kunnen we zoeken naar verandering door onder andere te bespreken wat al gedaan is om de problemen op te lossen, stil te staan bij wat wel en wat niet hielp en zo stap voor stap
te werken aan een passende oplossing.

Uiteraard kunt u contact met ons opnemen:

* (0578) 720001
* info@teamjeugdheerde.nl
* www.zorgvraagheerde.nl