Oproep: Wie wint de Nederlandse Dataprijs? -- KNAW


6 mei 2016

De Nederlandse Dataprijs wordt uitgereikt aan een onderzoeker of onderzoeksgroep die extra bijdraagt aan de wetenschap door onderzoeksdata beschikbaar te maken voor aanvullend of nieuw onderzoek. Bent of kent u zo'n onderzoeker of onderzoeksgroep? Nomineer hem of haar dan voor de Nederlandse
Dataprijs 2016.

Nominatie

Nomineren kan, tot 1 juli 2016, via het formulier op de website rearchdata.nl. Ook data(sets) die eerder hebben meegedongen, kunnen opnieuw worden voorgedragen.

Prijzen

Dit jaar worden prijzen uitgereikt in drie categorieen:

* humaniora en sociale wetenschappen
* exacte en technische wetenschappen
* medische en levenswetenschappen

De winnaars ontvangen een beeld en EUR 5.000 om de dataset toegankelijk(er) te maken (bijvoorbeeld door een symposium te organiseren of de data online te ontsluiten).

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op woensdagmiddag 9 november bij NWO in Den Haag.

Meer informatie en nomineren

Website Research Data

Contact

Heidi Berkhout

Research Data Netherlands

Research Data Netherlands is een samenwerkingsverband van 3TU.Datacentrum, Data Archiving and Networked Services (DANS-KNAW) en SURFsara. Met deze coalitie, die ook voor andere partijen open staat, bundelen de drie data-archieven hun krachten op het gebied van duurzame data-archivering.

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten van de KNAW en meld u aan voor onze agendaladder of volg ons via Twitter of Facebook.

Deel dit artikel Facebook Twitter LinkedIn