Beach soccer op VGL-terrein


11 mei 2016
Beach soccer

Op het voormalig Van Gend en Loosterrein (VGL) in Tilburg wordt op 18 en 19 juni een beach soccer toernooi gehouden voor dames en heren. Op de 18e voor bedrijven, een dag later een recreatief toernooi.

Iedere Tilburger ouder dan 16 jaar kan zich tot vrijdag 3 juni inschrijven via beachsoccertilburg.nl. Op beide dagen is er horeca aanwezig voor de sporters en de supporters. Op de 19e is niet alleen het recreatief toernooi maar staat het evenement ook in het teken van UEFA Women's EURO 2017.
Dit is het EK voetbal voor vrouwen dat volgend jaar onder andere in Tilburg wordt gehouden. Op het toernooi op het VGL-terrein zijn side-events die met dat EK te maken hebben.

Los zand

Strandvoetbal (beach soccer) is een variant van het gewone voetbal dat op los zand wordt gespeeld. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers en een keeper, aangevuld met een aantal wissels. Bij beach soccer worden veel technische trucjes gebruikt. Het zand voegt een extra dimensie toe aan de
sport: lenigheid en individuele vaardigheden worden getest. Aangezien een veld van zand allesbehalve makkelijk bespeelbaar is, is de bal het grootste gedeelte van de tijd in de lucht.