Officiele opening van OBS Montessori Oog in Al


11-05-2016

Het oude schoolgebouw van OBS Montessori Oog in Al heeft plaats gemaakt voor de aanleg van de Dafne Schippersbrug. Het nieuwe schoolgebouw en de Dafne Schippersbrug zijn op bijzondere wijze met elkaar verweven: fietsers en wandelaars gaan straks over het dak van de school omhoog. Wethouders
Lot van Hooijdonk (Mobiliteit) en Jeroen Kreijkamp (Onderwijs) droegen het eigendom van de school met een grote sleutel over aan directeur Jasper Bunt, waarop de kinderen een muzikaal optreden verzorgden onder leiding van het Festival van de Verbeelding.

De directeur van de school Jasper Bunt is erg tevreden met het nieuwe ontwerp: `We zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerp van de school. Zo hebben we de leerpleinen, een daktuin, een keuken voor de kinderen en veel transparantie in het ontwerp kunnen toevoegen waardoor het gebouw helemaal
aansluit op onze visie. Het uitgangspunt is voor ons altijd het Montessorionderwijs geweest en dat zie je terug in het resultaat'. Het schoolgebouw is ontworpen door NEXT Architects en Rudy Uytenhaak architectenbureau en is in samenwerking met de school tot stand gekomen.

De Dafne Schippersbrug is een optimale fietsverbinding tussen Leidsche Rijn en de stad Utrecht. De gemeente verwacht met deze verbinding nog meer inwoners te stimuleren om de fiets te pakken. De bouw van de brug is inmiddels in volle gang en te volgen via www.utrecht.nl/dafne-schippersbrug.

foto: Jan Lankveld